Hay Day

Hay Day logoWat is Hay Day?

Hay Day is een gratis boerderij spel wat in eerste instantie alleen is uitgebracht voor Apple gebruikers. Je kunt het spelen op de Ipod, Ipad en Iphone. Sinds kort is er ook een Android versie van Hay Day. Het spel heeft onlangs haar 1-jarig bestaan gevierd.

Wat moet je doen?

Als je Hay Day voor het eerst opstart wordt je meegenomen naar een oude boerderij die je weer tot leven moet wekken. Je kunt allerlei gewassen verbouwen, dieren kopen en verzorgen (eten geven en melken (koeien) of scheren (schapen). Met deze grondstoffen kun je dan weer produkten maken met de aangeschafte machines. Deze produkten (en de grondstoffen) kun je op verschillende manieren verkopen om munten te verdienen. Met deze munten kun je dan weer nieuwe machines, extra dieren of versieringen voor je boerderij kopen.

Naast munten kun je in Hay Day diamanten verdienen. Deze diamanten kun je weer uitgeven voor extra functionliteit in je Hay Day boerderij. Diamanten kun je op verschillende manieren verdienen. Ze zijn te vinden in de rode kisten die her en der begraven liggen, je krijgt ze af en toe als je erts uit de mijn haalt en je krijgt diamanten als je het volgende level haalt (zie hieronder) of een prestatie volbrengt.

Het doel van Hay Day

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk sterren te verdienen en zo telkens een level hoger te komen. Sterren verdien je met verschillende handelingen. Met het verkopen van goederen of grondstoffen aan bezoekers, het oogsten van gewassen, het produceren van goederen of het verzorgen van de de dieren kun je sterren verdienen.

Is Hay Day echt gratis te spelen?

In principe is het spel gratis en kun je het helemaal gratis spelen. Je kunt echter in-app aankopen doen. Voor prijzen vanaf enkele euro’s kun je munten of diamanten kopen. Er komen regelmatig aanbiedingen voorbij. Het spel is wel op zo’n manier opgezet dat je makkelijk diamanten verspeeld en zo verleid wordt tot het kopen van nieuwe diamanten.

Conclusie

Hay Day is een prachtig spel (zeker qua graphics) voor jong en oud, zit goed in elkaar en bezorgt je uren, dagen, weken speelplezier. Het is gratis, wordt regelmatig opgewaardeerd met nieuwe functionaliteit en seizoensgebonden extra’s en is, na een periode van veel storingen na updates, een heel stabiel spel.

Meer informatie

Hay Day is een game van Supercell, een Fins bedrijf dat nog een ander bekend spel uitbrengt: Clash of Clans. Beide games zijn gratis te downloaden in the App Store.

Close