Android apps maken

Zelf Android apps maken, hoe pak je dat aan? Er zijn meerdere stappen die je moet doorlopen, een soort stappenplan. Wij vertellen je stap voor stap wat je moet doen om uiteindelijk die prachtige app te ontwikkelen en te publiceren die je in gedachten hebt.

Stap 1, wat wil je voor app?

Het begint allemaal bij het bedenken wat voor app je nou eigenlijk wilt. Zet alles goed op papier. Hoeveel schermen moet de app hebben en welke functies moeten erin komen? Werk alles goed uit voordat je verder gaat.

Stap 2, de software downloaden

Als je weet wat je wilt dan kun je de software gaan downloaden die benodigd is om een app te kunnen ontwikkelen. Android apps maken kan alleen als je een editor hebt en de SDK tools op je computer zijn geïnstalleerd. Wat je het beste kunt doen is Android Studio downloaden. Dit pakket bevat alle software die je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Stap 3, de app programmeren

De lastigste stap is het programmeren van de app. Als je goed kunt programmeren is deze stap natuurlijk minder lastig, maar de meeste mensen zullen dit vrij lastig vinden. Je kunt eventueel een boek aanschaffen waarin tips en uitleg staan over het programmeren.

Stap 4, de app publiceren

Is de app af en heb je deze ook goed getest? Wij raden je aan om met verschillende Android versies te testen, dus niet alleen met de nieuwste. Als alles goed lijkt te werken kun je de app publiceren zodat deze te downloaden is via de Google Play Store. Het publiceren van de app doe je via de Google Play Developer Console. Let op, hier zijn wel kosten aan verbonden! Hoeveel de app gaat kosten kun je zelf bepalen. Je kunt deze gratis aanbieden maar je kunt ook een bijdrage vragen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.