App maken cursus

Er zijn tegenwoordig steeds meer bedrijven die een app maken cursus aanbieden. Dat is ook niet gek als je bedenkt dat steeds meer mensen een app willen maken. Als je een app wilt gaan maken en je bent op zoek naar een goede cursus dan moet je eerst even bedenken in welke taal je de app wilt gaan programmeren. Een app maken voor iOS vereist een andere programmeertaal dan voor Android namelijk. Het is dus belangrijk om hier van tevoren over na te denken. Als je een app voor zowel iOS als Android wilt maken is het noodzakelijk om twee cursussen te volgen, of een combinatie cursus die beide programmeertalen behandeld.

Waar kan ik een cursus volgen?

Er zijn tegenwoordig heel wat bedrijven waar je een cursus kunt volgen. Zo kun je ervoor terecht bij LOI of Swigle bijvoorbeeld. Via internet kun je lezen wat je tijdens de cursus leert, hoeveel weken of maanden de cursus duurt en wat de cursuskosten bedragen. Reken op minimaal een paar honderd euro als je aan zo’n cursus gaat deelnemen.

Zelfstudie

Natuurlijk kun je ook kiezen voor zelfstudie. Je gaat dan thuis aan de slag aan de hand van cursusmateriaal of boeken. Er zijn genoeg mensen die op deze manier hebben leren programmeren. Het nadeel is wel dat je volledig zelfstandig aan de slag moet. Je dient dan ook voldoende gemotiveerd te zijn als je voor deze optie kiest. Het volgen van een zelfstudie is in ieder geval wel de goedkoopste optie. Je bent alleen geld kwijt voor de boeken die je moet aanschaffen. De software om in te programmeren is volledig gratis te downloaden via internet. Welke studie je ook gaat doen, wij wensen je heel veel succes toe en bovenal ook veel plezier! Zodra je de app af hebt kun je deze publiceren via Google Play Developer Console (als het een Android app betreft).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.