Apps maken

Apps maken, hoe pak je dat het beste aan? Als je het leuk vindt om bezig te zijn met ICT en een programmeertaal te leren dan kun je 100% zelf apps gaan maken, zonder afhankelijk te zijn van een website of bedrijf. Het is echter wel de meest lastige optie, want je moet een taal leren waarmee je de app gaat programmeren. Je kunt dit zelf gaan leren aan de hand van een boek bijvoorbeeld, maar je kunt ook klassikale lessen volgen door een cursus te volgen. Zelfstudie is natuurlijk de goedkoopste oplossing, maar houd er wel rekening mee dat je dan geen leraar hebt waar je vragen aan kunt stellen als je ergens niet uitkomt.

App maken via een app maker

Naast het leren van een programmeertaal om een app te maken kun je ook gebruik maken van zogenaamde online app makers. Dit zijn websites waarop je een account kunt aanmaken en vervolgens een eigen app kunt maken. Het grootste voordeel is dat je hier geen technische kennis voor nodig hebt, iedereen kan het! Het nadeel is dat je flink in de buidel moet tasten als je gebruik maakt van een app maker. Je betaalt bij bijna alle app makers een maandelijks bedrag. Op jaarbasis kan dit oplopen tot honderden euro’s.

App ontwikkelaar

Een laatste optie als je apps maken wilt is het inhuren van een professionele app ontwikkelaar. Als het om een simpele app gaat kan dit één ontwikkelaar zijn. Wil je een grote app laten maken dan kan het verstandig zijn een bedrijf in te schakelen met een team van meerdere ontwikkelaars. Het ligt er ook aan hoe snel je de app af wilt hebben. Houd er wel rekening mee dat een app laten maken door een bedrijf of ontwikkelaar vrij prijzig is. Afhankelijk van je wensen lopen de kosten op van minimaal honderden euro’s tot zelfs duizenden euro’s.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.