Wanneer je van de middelbare school komt, word je voor een keuze gesteld; ga je doorleren of stop je met school? De meeste mensen kiezen voor het eerste en gaan naar het HBO of MBO. Daarna wordt weer dezelfde vraag gesteld. Minder mensen kiezen dan voor doorleren. Maar waar je ook voor kiest, gaandeweg leer je wat jij wilt doen met je leven. Waar interesseer je je in en wat vind je leuk? In deze blog vertel ik je over wat er kan gebeuren nadat je bent afgestudeerd. Lees je mee?

Diploma op zak

Want als je keihard gewerkt hebt om een diploma te halen dan wil je daar vervolgens ook de vruchten van plukken. De meeste van ons blijven namelijk alleen over met een diploma en een studieschuld en we weten allemaal met welke we van de twee blijer zijn. Zeker als je een diploma van zeer hoog niveau in je zak hebt, dan wil je daar vervolgens mee aan de slag kunnen. Het is echter niet ondenkbaar dat je met een diploma op, bijvoorbeeld, universitair niveau helemaal niet aan de bak kunt. Hoezo niet? Omdat je dan vaak in een gespecialiseerd en specifiek werkveld zit. En het is niet zo makkelijk om daar iets voor te vinden. Neem bijvoorbeeld de ‘Life Science’ industrie. Waar moet je beginnen?

Waar te beginnen?

Gelukkig hebben we tegenwoordig de hulp van het internet in onze broekzak. Zo kan je snel een uitzendbureau of iets dergelijks vinden die zich specialiseert in het vinden van banen in jouw werkveld. Bijvoorbeeld QTC recruitment voor de Life Science industrie. Zij hebben zelfs een 100% succesgarantie. We worden altijd verteld dat hoge scholing leidt tot baangarantie maar dat is niet altijd zo, er komt immers niemand op je deur kloppen die jou de perfecte baan aan gaat bieden. Maar bij QTC recruitment weet je zeker dat je aan de slag kunt, samen met jou vinden zij iets wat bij jou past.

Je leven lang bezig met het leven

Voor je het weet, ben je precies bezig met dat waarvoor je gestudeerd hebt. De titel staat dan niet langer enkel op je diploma papiertje maar je mag hem jezelf nu ook echt geven. Je richt je op de Life Science; dieren, mensen, planten, niets is jou te veel. En zo zijn er voor andere werkvelden natuurlijk ook oplossingen zoals QTC recruitment. Hard werk verdient het om beloont te worden, met een goede baan bijvoorbeeld.