Beeld of geluid werkt niet, wat nu?

Heb je te maken met het feit dat het beeld of geluid van een filmpje niet werkt? De oplossing is vaak eenvoudiger dan je misschien denkt. Je computer of laptop heeft namelijk de juiste codecs nodig om zowel het beeld als geluid goed te laten werken. Als je een ouder systeem hebt is de kans groot dat films niet goed afgespeeld worden of dat het geluid hapert / niet werkt.

Codecs downloaden

Als je hiermee te maken hebt raden wij je aan om de nieuwste codecs te downloaden en te installeren. Een goed pakket is het K-Lite Codec Pack, dit pakket kun je gratis downloaden en installeren. De kans is groot dat je video- of audioproblemen hiermee opgelost worden. Zog er wel voor dat je de nieuwste versie download van het K-Lite Codec Pack.

Andere speler proberen

Is het probleem niet verholpen met de nieuwste codecs? Als je alleen Windows Media Player op je computer hebt staan is het verstandig om eens een andere speler te downloaden en uit te proberen. Het kan namelijk voorkomen dat een bepaal filmbestand niet werkt met Windows Media Player maar wel met een andere speler. Installeer bijvoorbeeld DivX player. Vind je deze videospeler niet fijn? Dan kun je ook nog kiezen voor BS player, ook dit is een gratis speler die je kunt downloaden.

Windows updaten

Soweiso is het raadzaam om regelmatig je Windows te updaten. Als je nieuwe updates installeert is de kans groot dat video- en audiobestanden goed werken. In de meeste Windows versies kun je automatisch updaten inschakelen. Je hoeft dan niet naar updates om te kijken, want ze worden automatisch voor je geïnstalleerd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.