Call of Duty Advanced Warfare is de nieuwe COD

De naam van de komende Call of Duty titel is uitgelekt. De nieuwe titel zal dit jaar nog, vanaf 4 november, in de winkels moeten liggen en deze krijgt de naam Call of Duty: Advanced Warfare mee. Dat blijkt uit een videofragment dat onlangs verschenen is op game nieuwssite Destructoid.

{{adsense_article}}

Uit de trailer kunnen we niet alleen de releasedatum opmaken. Het is nu ook bekend dat Call of Duty Advanced Warfare in ieder geval voor de Xbox One, PS4, PC en Xbox 360 zal uitkomen. Het is niet bekend of er ook een Wii Universe versie van het spel uitgebracht zal worden.

Meer details over COD Advanced Warfare bekend

Dankzij de trailer wordt er ook meer informatie over de game zelf bekend gemaakt. In het spel speelt acteur Kevin Spacey een prominente rol. Spacey staat aan de leiding van een groep huursoldaten welke in oorlog zijn met de Amerikaanse overheid.

De naam Advanced Warfare is een referentie naar de speciale pakken die de spelers dragen. Deze geven de soldaten bovennatuurlijke krachten zoals onzichtbaarheid en de mogelijkheid om muren te klimmen. Hierdoor zal het nieuwe spel uit de Call of Duty reeks over een bijzondere gameplay beschikken.

Feiten over de nieuwe Call of Duty Advanced Warfare

Ben je benieuwd naar de nieuwe Call of Duty? Hieronder hebben we een lijstje met feiten over de knaller samengesteld.

  • Het spel draait op een nieuwe, nog onbekende, engine.
  • Het verhaal speelt zich af in 2054 en de wereld is in chaos. Alle grote steden zijn het slachtoffer van terroristische aanslagen welke worden opgeëist door de terroristische organisatie KVA.
  • Je kruipt in de huid van Private Mitchell. De stem van Mitchell wordt ingesproken door Troy Baker, onder andere bekend van BioShock Infinite en Batman: Arkham Origins.
  • Kevin Spacey speelt Jonathan Irons, CEO van de Private Military Company Atlas Corporation. Via je maatje in de marine rol je in het bedrijf van Irons en krijg je een speciale Exo suit.
  • De Exo suit blijft het hele spel bij je en is uit te breiden met punten. Deze punten kun je verdienen door missies te voltooien. Mogelijke upgrades zijn onder andere magnetische -handschoenen, optische camouflage en een jetpack.
  • Je wapenarsenaal bestaat uit verschillende soorten geweren en speciale “variabele granaten”. De functie van deze granaten is afhankelijk van de situatie. Sommige geweren gebruiken energie in plaats van ammunitie.
  • Je kunt ook de Pitbull instappen, een voertuig dat gebaseerd is op het MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) voertuig.
  • Er is nog niets officieels bekend gemaakt over een multiplayer modus. Activision laat het aan de gamers zelf over om te bedenken hoe deze modus eruit te zien. Er is al wel een co-op modus bevestigd.
  • De soundtrack van Call of Duty Advanced Warfare is samengesteld door Harry Gregson-Williams, bekend van de Metal Gear Solid reeks.
  • Om de omgeving zo realistisch mogelijk te maken heeft Activision om advies gevraagd bij onder andere filmmakers, militaire kopstukken en wetenschappers.

{{adsense_article}}

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.