Clash of Clans tips

clah of clans tipsClash of Clans is een populair strategie spel voor iOS en Android smartphones en tablets. Het spel is geheel gratis te spelen. Het is echter ook mogelijk om via in-game aankopen extra grondstoffen te kopen. Het is de bedoeling om vanuit een kleine nederzetting een machtige stad te bouwen en deze te beschermen door het bouwen verdedigingswerken en een leger op te bouwen. Wanneer je eenmaal je stad hebt opgebouwd, kun je je leger gebruiken om andere dorpen aan te vallen. Daarnaast is er ook een multi-player aspect, aangezien je jezelf kunt aansluiten bij een clan. Wil jij beter worden in het spelen van Clash of Clans en meer plezier beleven aan het spel? Lees dan de volgende Clah of Clans tips door.

Algemene Clash of Clan tips:

 • Een aanval van een vijandig dorp, betekent niet game over. Wanneer je leger overrompeld wordt, verlies je 25% van je totale elixer en goudvoorraad en 5% van je donkere elixer voorraad. Daarna zal je dorp weer terugkeren in de oorspronkelijke staat.
 • Koop voor maximaal € 4,50 aan uitbreidingen bij. Op de lange duur kun je slechts vier hutjes tegelijk gebruiken, omdat er niet genoeg grondstoffen zijn om meer gebouwen tegelijk uit te breiden.
 • Het uitbreiden van je stadhuis en je laboratorium heeft absolute voorrang. Breid deze gebouwen minimaal tot level 9 uit, en je zult zien dat je dorp een stuk efficiënter werkt.
 • Grondstoffen jatten is effectiever dan deze zelf uit de grond pompen. Besteed daarom meer aandacht aan het uitbreiden van je legerkampen dan aan de mijnen.
 • Des te meer je online bent, des te beter. Zorg daarom dat je toestel altijd opgeladen is zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelen.

Indeling van je dorp

Het is belangrijk om je dorp zo in te delen dat je tegenstander veel tijd nodig heeft om het dorp volledig te vernietigen. Met de volgende Clash of Clans tips kun je extra tijd winnen. {{adsense_article}}

 • Gebouwen hebben onzichtbare randen. Vijandelijke legers kunnen deze randen niet aanvallen. Je kunt de legers van de vijand in de val lokken door een opening aan te leggen en in deze opening een afweergeschut te plaatsen. Je kunt deze onzichtbare randen tijdelijk zichtbaar maken door het gebouw te verplaatsen.
 • Mortieren zijn de beste manier om vijandelijke legers af te slachten. Zorg er daarom voor dat je je eigen mortieren zelf heel goed beschermt.
 • Het aanleggen van je gebouwen in de vorm van vierkanten is een goede manier om de tegenstander te frustreren.
 • Zorg ervoor dat je muren aangesloten blijven, en bescherm deze tegen vijandelijke legers die muren kunnen opblazen. Het plaatsen van afzonderlijke stukken muur zorgt helaas niet voor afleiding.
 • Het aanleggen van muren in meerdere lagen werkt in de praktijk minder goed dan je zou denken. Het is dus een verspilling van grondstoffen om meerdere lagen te construeren.
 • Zorg er altijd voor dat je goud- en elixerdepots uitgebreid worden. Met meer depots en meer uitbreidingen voor de depots, kunnen vijandelijke legers minder goud en elixer stelen.
 • Plaats de belangrijkste gebouwen (zoals je stadhuis, elixerpompen, goudmijnen en verdedigingswerken) binnen de muren en de rest buiten de muren. De vijandelijke legers zal het voornamelijk op de gebouwen binnen de muren gemunt hebben waardoor jouw leger langer de tijd zal krijgen om de invasie af te slaan.

Meer Clash of Clans tips:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.