Downloaden met BitTorrents

Hoe kun je eenvoudig downloaden met BitTorrents en wat heb je er precies voor nodig? Laten we eerst eens kijken wat torrents eigenlijk zijn. Torrent betekent letterlijk vertaald stortvloed. Een bit is een 0 of een 1, aan of uit. BitTorrents is een methode om bestanden uit te wisselen via het internet met andere gebruikers. De methode werkt anders dan downloaden van een server. Je download een (deel) van een bestand maar je upload ook automatisch naar iemand anders die download.

BitTorrent client

Downloaden met BitTorrents kan alleen als je een zogenaamde BitTorrent client hebt. Dit is een programma dat je op je computer kunt installeren. Er zijn verschillende soorten clients, maar ze doen uiteindelijk allemaal hetzelfde. Ze maken verbinding met de verschillende uploaders en zo kun je een bestand downloaden. We hebben enkele bekende BitTorrent clients voor je op een rij gezet:

Zoeken naar torrents

Nadat je één van de clients hebt gedownload en geïnstalleerd kun je een zogenaamde torrentsite raadplegen. Een bekende website is torrentz.eu, je kunt er eenvoudig zoeken op alle torrents die er zijn. Heb je de torrent gevonden waar je naar op zoek bent? Klik dan op torrent downloaden of magnet link. Het client programma zal als het goed is automatisch geopend worden. De torrent verschijnt en je hoeft deze alleen nog maar even te accepteren. Daarna zal het programma ervoor zorgen dat de torrent gedownload wordt, je hoeft hier verder niks meer voor te doen.

Torrents downloaden in 3 stappen

Het downloaden via torrents is dus heel eenvoudig. Stap één is het installeren van een client. Stap twee is het zoeken naar een goede torrent. Stap 3 is het aanklikken van de download knop op de torrent zoek site. Daarna zal de download automatisch starten en hoef je alleen nog maar te wachten tot deze voltooid is. Hoelang dit duurt hangt af van de snelheid van je internetverbinding en of de torrent nog “levendig” is. Hoe meer mensen een torrent downloaden (en dus uploaden), des te sneller je kunt downloaden. Bij de ene torrent zal dit langzaam gaan terwijl een andere torrent zo gedownload is.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.