Mensen die mij goed kennen, weten dat ik bepaalde ideeën heb over hoe een bedrijf gerund moet worden. Ik geloof niet in zoiets als een absolute democratie maar ik geloof wel in totale transparantie over de stand van zaken binnen een bedrijf. In deze blog vertel ik meer over mijn visie wat betreft het runnen van een bedrijf. Welke punten stel ik prioriteit en welke investeringen raad ik aan? Lees je even mee?

Eerlijke en duidelijke afspraken

Zoals ik al zei, heb ik transparantie hoog in het vaandel staan. Ik zie een bedrijf namelijk als een klok en ieder radartje telt evenveel mee. Het schoonmaakteam en de directeur, iedereen. Iedereen heeft natuurlijk eigen werkzaamheden maar zonder een bepaalde afdeling valt het uit elkaar. En ook wanneer je dus afspraken maakt, is het belangrijk dat je rekening houdt met de rest binnen het bedrijf. Zoals ik al zei, ik geloof niet in een absolute democratie en ieder heeft andere taken dus niet alles kan en hoeft overlegd te worden maar wees er wel eerlijk en duidelijk over naar ieder ander in het bedrijf.

Houd de lijntjes kort

Een andere tip die mij een hoop ellende bespaard heeft, is het kort houden van lijntjes. Ik bedoel hiermee dat je een duidelijk overzicht hebt van wat de werkzaamheden en planningen zijn van het bedrijf en wie hier mee te maken heeft. Dit kan je de productie in je bedrijf namelijk aanzienlijk vergroten omdat er overzicht is en er hierdoor geen opstoppingen kunnen ontstaan. Iedereen kan gewoon door. Je doet dit met onder andere ERP software, en dan zorg je er eigenlijk meteen voor dat jouw bedrijf aan ERP productie doet. En dat is aantrekkelijk voor de klant.

Plan vooruit

Verder raad ik aan om voorruit te plannen. Zo voorkom je dat de ontwikkeling van je bedrijf stagneert. Het groeien van je bedrijf is belangrijk. Het hoeft niet persé fysiek te zijn, als je maar toekomstplannen hebt. Zo blijft iedereen binnen het bedrijf scherp en ambitieus en dit maakt het werk niet alleen leuker het is ook nog eens aantrekkelijk voor klanten om in te stappen in een bedrijf met een visie voor de toekomst. Er zijn heel veel manieren om dit te doen en ik raad dan ook aan om samen met anderen in het bedrijf te kijken hoe jullie hier concrete plannen voor kunnen opstellen en hoe je deze vervolgens gaat verwezenlijken.