Bij aanpassingen aan een huis denken wij vaak aan het leggen van een nieuwe vloer of het schilderen van de muren in een andere kleur. Naar mijn mening schenken wij te weinig aandacht aan onze badkamers, terwijl het een ruimte is waar je iedere dag veel tijd in besteedt. Je begint de dag in de badkamer en je eindigt ook de dag in de badkamer. Daarom is het erg belangrijk om deze ruimte helemaal naar eigen smaak in te richten en aan te passen. Je hoeft daarbij niet gelijk een grote drastische verbouwing te ondernemen, maar je kunt ook al een heel eind komen met wat kleine aanpassingen. Door ander licht en andere kleuren uit te proberen en door wat meer groen aan te brengen in je badkamer kun je een nieuwe stijl creëren. In dit blog zal ik je daar wat meer over vertellen.

Ander licht aanbrengen

Over het algemeen maakt men in de badkamer gebruik van het standaard licht dat voorheen al in de badkamer is geplaatst. Er zijn maar weinig mensen die de standaard verlichting veranderen naar een ander soort verlichting. Toch kun je door het aanbrengen van een andere soort verlichting een nieuwe stijl creëren in je badkamer. Je kunt bijvoorbeeld met led verlichting een extra sfeer aanbrengen in je badkamer. Er zijn verschillende soorten led verlichting waar je uit kunt kiezen. Zo kun je led strips of led spots installeren. Maar je zou er ook voor kunnen kiezen om led panelen te installeren. Er zijn verschillende winkels waar je terecht zou kunnen, maar BES LED Led panelen winkel is een goede plek voor led verlichting. Naast dat led verlichting een mooiere soort verlichting is, bespaar je er ook een hoop energie mee.

Gebruik andere kleuren

De meeste badkamers hebben voornamelijk de kleur wit. Dat is vaak een veilige keuze en daar hoeft niks verkeerds mee te zijn. Het is eigenlijk ook wel de mooiste kleur om die als basis te nemen voor je badkamer. Toch kan het mooi zijn om ook andere kleuren te verwerken in je badkamer. Je hoeft niet gelijk al je muren te gaan schilderen in een andere kleur, maar je kunt ook heel subtiel wat meer diversiteit aanbrengen. Door kleuren te gebruiken kun je eenvoudig de stijl van je badkamer veranderen. Je kunt ook accessoires van een bepaald kleur gebruiken om zo een nieuwe stijl te creëren.

Meer groen in de badkamer

Gelukkig zie ik steeds vaker planten en bloemen in badkamers. Door wat meer groen aan te brengen in je badkamer zorg je voor een prettigere sfeer. Toch is het belangrijk om goed te kijken welke planten wel en welke planten niet in een badkamer passen, want veel planten kunnen niet overleven in zo’n vochtige ruimte. Gelukkig zijn er nog genoeg planten waar je uit kunt kiezen. Het is leuk om hier zelf creatief mee aan de slag te gaan.