Eigen app maken

Een eigen app maken, wie wil dat nou niet? Vooral als je eigenaar bent van een bedrijf wil je je bedrijf via een app presenteren natuurlijk. Maar ook als je een webshop runt wil je misschien wel een app maken die je klanten kunnen downloaden en installeren. Een eigen app maken kan op verschillende manieren. Welke manier de beste is hangt af van je wensen en eisen. Wij nemen de belangrijkste manieren om een eigen app te maken graag even met je door.

Online app maker

Verreweg de makkelijkste manier is het gebruiken van een online app maker. Er zijn tientallen bedrijven die deze service aanbieden. Kijk bijvoorbeeld eens bij GameSalad of BuildFire, zomaar twee online app maker aanbieders. Je kunt met hun programma een eigen app maken door elementen “te slepen”. Je klikt als het ware je eigen app in elkaar. Dit klinkt natuurlijk heel eenvoudig en interessant, maar er zit wel een groot nadeel aan. Je bent namelijk afhankelijk van de app maker aanbieder. Als je een bepaalde functie aan die app wilt toevoegen die niet bestaat, dan kun je je app niet maken zoals je voor ogen had. Er zitten dus beperkingen aan als je een online app maker gebruikt.

Zelf programmeren

Er is echter ook een andere manier als je een eigen app maken wilt. Met deze manier kun je de app wel precies zo maken zoals je voor ogen hebt. Door de app zelf te programmeren maak je de app helemaal naar eigen wens. Groot nadeel van zelf programmeren is wel dat je de programmeertaal om apps te kunnen maken moet leren. Je kunt dit doen door zelfstudie of door deel te nemen aan een cursus. Hoe dan ook, in beide gevallen gaat het je tijd en geld kosten. Het kan soms maanden duren voordat je het programmeren een beetje onder de knie hebt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.