In de zomermaanden kunnen de temperaturen hoog oplopen en loop je erg te zweten. Het is vrijwel niet gebruikelijk om een airco in huis te hebben en op sommige werkplekken zijn deze ook niet aanwezig. Denk aan restaurants zonder airco. Een beetje afkoeling in sommige ruimtes dan niet overbodig en daarom kopen veel mensen een ventilator. Een ventilator zorgt namelijk voor luchtverplaatsing of frisse lucht, zodat er een briesje ontstaat. Altijd lekker als je binnen zit met 30 graden en geen airco. De hele dag met een waaier rondlopen is daarentegen ook totaal niet praktisch en kost extra energie. 

Welke ventilator past bij jou?

Als je een ventilator gaat kopen, kom je waarschijnlijk heel veel verschillende ventilatoren tegen. Er zijn namelijk staande ventilatoren, tafelventilatoren, ventilatoren voor aan het plafond en torenventilatoren, maar welke kies je? Ten eerste is het goed om te bedenken voor welke ruimte je een ventilator aan wilt schaffen en hoe groot deze ruimte is. Voor een grotere ruimte is een te adviseren om een sterke ventilator aan te schaffen. Een sterke ventilator verspreidt de lucht met meer kracht. Vaak zitten er op een sterke ventilator ook meerdere standen, zodat je zelf kunt kiezen hoe hard de bries wordt. Ook is het handig om in een grotere ruimte te kiezen voor een plafondventilator. Zoals de naam zegt, hang je deze ventilator aan het plafond. Hierdoor verspreidt de lucht zich vanaf bovenaf en over een breed oppervlakte. Daarnaast bestaan er ook tafelventilatoren. Deze soort ventilator kun je gemakkelijk op tafel zetten als je aan het werken of studeren bent achter je bureau. Ook voor de nachtrust kan een tafelventilator een uitkomst bieden. Tijdens de warme zomermaanden kan het ook lastig zijn om in slaap te komen namelijk. Een tafelventilator kun je makkelijk op je nachtkastje zetten waardoor het wat afkoelt in je kamer. Zo pak je een betere nachtrust. Vind je het op je nachtkastje te dichtbij? Kies dan voor een staande ventilator in je slaapkamer of een plafondventilator. Een staande ventilator kun je ook makkelijk verplaatsen, maar is geschikter om op de grond te zetten. Deze staat namelijk op een hoge poot, waardoor de lucht ook hoger verplaatst wordt. Ook erg geschikt om in de hoek van je kantoor neer te zetten. 

Geen last meer van oververhitting

Nu je weet welke ventilatoren er zijn, ben je klaar voor een hete zomer, zonder dat jij oververhit raakt. De volgende zomer heb jij namelijk een ventilator aangeschaft die je overal mee naartoe neemt, als je dat wilt natuurlijk. Thuis heb je een ventilator aan het plafond gehangen, op kantoor heeft je baas een staande ventilator aangeschaft en thuis heb je eentje op tafel staan. Kom maar op met de zomer, hij kan voor jou niet meer kapot.