Facebook privacy instellingen automatisch aangepast

Facebook heeft aangekondigd dat zij vanaf deze week de automatische privacy instellingen voor nieuwe leden hebben aangepast. Op deze manier hoopt Facebook gebruikers die onwennig zijn met het platform te beschermen tegen het delen van berichten die eigenlijk alleen voor intimi waren bedoeld. Vanaf vandaag zullen nieuwe gebruikers niet langer standaard hun berichten met de hele wereld delen. In plaats daarvan zullen status updates alleen nog maar met vrienden worden gedeeld.

Wanneer die nieuwe gebruikers van mening zijn dat zij de status update aan de hele wereld kenbaar moeten maken, kunnen zij hier zelf apart voor kiezen. Nieuwe gebruikers krijgen namelijk bij het plaatsen van hun eerste status update de vraag of zij deze met een breder publiek willen delen.

Niet alleen beginners gewaarschuwd voor Facebook privacy instellingen

Facebook besteedt niet alleen aandacht aan het informeren van nieuwe Facebook gebruikers. Ook de doorgewinterde gebruikers van het platform zullen binnenkort te maken krijgen met maatregelen die het platform veiliger moeten maken, en de privacy van gebruikers beter zullen waarborgen.

Als Facebook gebruiker zul je in de komende weken geconfronteerd worden met een pop-up, waarin nogmaals verwezen wordt naar de privacy instellingen en ook te controleren of de instellingen overeenkomen met jouw wensen. Je kunt status updates automatisch delen met alle Facebook gebruikers, vrienden, vrienden van vrienden, alleen jezelf of enkel met specifieke gebruikers.

Facebook zal daarnaast meer informatie geven over de instellingen van verschillende apps. Zo zal te zien zijn welke apps allemaal toegang hebben tot je profiel en welke onderdelen van je profiel met deze apps gedeeld worden. Je zult dan goed kunnen zien welke apps bijvoorbeeld gebruik maken van jouw contactenlijst of willen weten waar jij je op ieder moment precies bevindt.

Facebook steeds vaker negatief in het nieuws

De maatregelen om gebruikers te attenderen op mogelijke onbewuste schendingen van hun privacy zijn geen grote verrassing. De standaard Facebook privacy instellingen liggen al een behoorlijke poos onder vuur vanwege de vele privacy gevoelige informatie die via het platform op straat belandt.

Facebook hoopt dat, door gebruikers beter te informeren en automatisch een aantal zaken af te schermen, minder gebruikers onbewust en onbedoeld privé informatie met de rest van het internet delen. En zo het vertrouwen in het bedrijf te vergroten.

Klik hier voor meer informatie over de Facebook Privacy Instellingen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.