FarmVille 2 nu beschikbaar voor smartphone en tablet

farmville 2 appBen je groot fan van Hay Day op jouw smartphone en/of tablet en zou je het liefst nog een tweede boerderij erbij willen hebben? Vanaf deze week is dat mogelijk, want Zynga stelt vanaf deze week een app voor FarmVille 2 beschikbaar waarmee de tweede editie van het populaire Facebook spel, en alternatief voor Hay Day eindelijk ook voor de smartphone en tablet beschikbaar is!

Vrijwel identiek aan de Facebook versie

FarmVille en FarmVille 2 zijn groot geworden via Facebook. Na het succes van de eerste versie is er besloten om een vervolg van de boerderij simulator te maken met betere graphics en een verbeterde gameplay. Op dit vlak zit er tussen de mobiele- en de Facebook versie weinig verschil. Het is in principe precies hetzelfde spel!

FarmVille 2 werkt in principe hetzelfde als het origineel. Je begint met een kleine boerderij welke bestaat uit een schuur en een bescheiden veldje. Vanaf hier is het de bedoeling dat je boerderij laat groeien door middel van het groeien van gewassen, aanschaffen van dieren en het vergroten van je grondgebied.

{{adsense_article}}

Net als de Facebook versie is FarmVille 2 ook op de smartphone een vrolijk, kleurrijk spel. Het spel speelt erg soepel en snel waardoor het uitvoeren van de verschillende doelen in het spel goed te doen is. In tegenstelling tot het origineel maakt het uitvoeren van missies een belangrijk deel uit van het spel. Wanneer je deze missies uitspeelt word je beloond met nieuwe dieren, gewassen, gebouwen en meer ruimte.

Facebook niet noodzakelijk, wel handig

Een verschil is echter wel, dat je op de smartphone of tablet niet persé een Facebook account hoeft te hebben of in Facebook ingelogd hoeft te zijn om te spelen. In de Facebook versies van FarmVille en FarmVille 2 spelen de mogelijkheden van Facebook een grote rol. Het is lastig om verder te komen als je niet om hulp kan vragen van je Facebook vrienden.

Het is echter ook in de mobiele versie van FarmVille 2 mogelijk om het spel te koppelen met Facebook. Net als de Facebook versie is het hebben van (Facebook) vrienden heel belangrijk om verder te komen met het spel, zonder veel geld uit te geven.

FarmVille 2 gratis volgens het Freemium model

FarmVille 2 is gratis downloadbaar in de Apple App Store en de Google Play Store. Net als andere spellen volgens het Freemium model is het echter de bedoeling dat je in-app aankopen doet om verder te kopen.

In het geval van FarmVille 2 kun je onder andere dieren, sleutels en snelzaad met echt geld aanschaffen. De sleutels zijn nodig voor het uitbreiden van gebouwen of het grondgebied terwijl je met snelzaad je gewassen sneller kunt laten groeien.

Je kunt ook goud kopen maar dit is eenvoudig te verkrijgen door dieren te voeren of gewassen te groeien. Het verkrijgen van sleutels en snelzaad is echter zonder ervoor te betalen lastig.

Het spel blijft desondanks prima speelbaar zonder het doen van in-app aankopen. Je zult echter wel het nodige geduld moeten hebben. In het begin is het makkelijk om je boerderij groter te maken door het uitspelen van missies. Na de eerste paar velden zullen de eisen voor het vrijspelen van een extra veld echter rap omhoog gaan waardoor je per veld wel een paar daagjes zoet bent.

Weinig verschillen tussen FarmVille 2 en Hay Day

Als je aan Hay Day genoeg hebt, dan is de overstap naar FarmVille 2 wellicht niet heel erg interessant. Beide spellen lijken namelijk sterk op elkaar. Wil je echter een extra boerderij dan is FarmVille 2 zeker de moeite waard!

 

{{adsense_article}}

4 Comments on FarmVille 2 nu beschikbaar voor smartphone en tablet

  1. hallo Eric. Reageer hierop maar eigenlijk is het voor hayday. Ben mijn fotos van mijn vrienden en volgers kwijt. hoe krijg ik de fotos weer terug. Zit op facebook en Game Center.
    Heb alles geprobeerd maar helaas. Spel staat op mijn ipad en iphone met dezelfde IOS.

  2. hallo,mijn app farmville 2 werkt niet goed.iedereen van de spelers kunnen helpende handen sturen ,en meerdere keren per dag.Ik niet ,1 x geven is dan 3 dagen wachten ?????? Ik zie ook niet wie mijn gewassen komt bemesten ,geen foto ;is gewoon een beeldje.Ik heb het al meerdere keren opnieuw geinstalleerd maar helpt niks.Weet iemand raad aub? groetjes

  3. Hrlp help. Dit is toch geen helpdesk mensen. Gewoon een artikel waarin twee games worden vergeleken. Ga je moeder plagen zeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.