Flappy Bird de nieuwe Hype

Flappy BirdAngry Birds is dood. Lang leve Flappy Bird

Miljoenen mensen zijn dagelijks bezig om het irritante vogeltje Flappy Bird te laten vliegen. Vaak tot grote ergernis van hun omgeving, hun werkgever en vooral zichzelf.

Het vogeltje is ontworpen door de Vietnamees  Dong Nguyen, die het in 3 dagen tijd en helemaal in z’n eentje tot leven wekte. Sinds 2013 is het al in de Appstore verkrijgbaar, maar pas sinds een paar weken is het ongelooflijk populair aan het worden.

In 140 landen staat het in de download Top 10. En in 115 daarvan staat het zelfs op de 1e plaats. Een overweldigend succes.

Flappy Bird is een hype

Hoe deze plotselinge hype is ontstaan, is niet helemaal duidelijk. Maar inmiddels is het spel meer dan 50 miljoen keer gedownload. Het verhaal gaat, dat Dong Nguyen aan de advertenties in het spel zo’n 50.000 Dollar per dag verdient! En dat voor een spel dat gratis verkrijgbaar is in de Appstore en Google Play. De ontwikkelaar denkt dat de populariteit komt omdat het spel anders is dan andere spelletjes, heel moeilijk en erg spannend om tegen elkaar te spelen.

{{adsense_article}}

Het spel is vreselijk moeilijk en drijft de speler al snel tot wanhoop. Ons bereiken berichten dat er al spelers zijn die hun iPhone, uit pure frustratie, kwaad door de kamer hebben gesmeten.

De bedoeling van het spel is, zoals bij de meeste succesvolle spelletjes, eigenlijk heel simpel. De speler moet het vogeltje Flappy Bird door een parcours van poortjes laat vliegen. Dit doe je door op het scherm te tikken en zodoende de vleugels te laten flapperen. Klinkt gemakkelijk natuurlijk, maar blijkt in de praktijk supermoeilijk.

Flappy Bird is zowel in de AppStore als in Google Play gratis verkrijgbaar.

Hoe werkt Flappy Bird

  • Tik op je scherm om de vleugels van Flappy Bird te bewegen en te vliegen.
  • Vermijd de pijpen.
  • Verdien 4 medailles: Brons, Zilver, Goud (heel moeilijk), Platina (heel, heel, heel moeilijk)

{{adsense_article}}

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.