Fusie van diensten tussen Vodafone en Ziggo

Ziggo en vodafone willen samen verder onder 1 dak dit is vanochtend bekend gemaakt door Liberty Global. Vodafone en Liberty Global gaan samen 50/50 in het bestaan zitten van de nieuwe onderneming (de bedrijven blijven nog wel onder hun eigen naam verder bestaan). Hierbij moet Vodafone nog wel 1 miljard betalen aan Liberty Global om gelijk te komen.

De informatie over de fusie van diensten van Vodafone en Ziggo kun je terug vinden in het volgende artikel welke Liberty Global heeft gepresenteerd.

Wat houd de fusie Vodafone en Ziggo precies in?

Voor u als klant gaat u waarschijnlijk weinig merken van de fusie tussen de partijen ook waarschijnlijk blijven beide bedrijfsnamen gewoon bestaan. Er zitten nog wel een aantal uitdagingen binnen de technische zijde van de fusie tussen de bedrijven zo maakt Vodafone nog gebruik van KPN netwerk en bied momenteel glasvezel verbinding aan in het Vodafone Thuis pakket.

Na de fusie zal er wel een aantal dingen veranderen binnen de nieuwe bundels van internet, televisie, mobiel en telefonie. Of de huidige bundels aangepast gaan worden is nog niet bekend. Wat wel duidelijk is dat Vodafone en Liberty Global hun posities samen willen versterken met deze stap en zo de prijsvechters de concurrentie mee aan te gaan.

Europese Commissie

De europese commissie moet natuurlijk nog wel goedkeuring geven voor de fusie tussen Ziggo en Vodafone. De bedrijven verwachten pas eind 2016 een akkoord van de Europese Commissie.

Verlies van banen binnen beide bedrijven.

Het verlies van banen zal na verwachting niet gebeuren dit doordat de bedrijven een goedkeuring moeten behalen bij de Europse Commissie. Dit zal namelijk een van de kanttekeningen zijn wanneer de fusie word goedgekeurd tussen beide bedrijven. De samenwerking tussen de bedrijven zal Liberty Global waarschijnlijk 280 miljoen besparen aan apparatuur kosten.

Cijfers

  • Mobiele klanten Ziggo: 180.000
  • Mobiele klanten Vodafone: 5.000.000
  • Internet en TV klanten Ziggo: 3.000.000
  • Internet en TV klanten Vodafone: 100.000

Onder de streep moet Vodafone nog 1 miljard betalen voor de samenwerking tussen de bedrijven te realiseren.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.