Google+ naar de achtergrond verschoven

google+Het ziet er naar uit dat Google+, het sociale netwerk van Google, een minder groot succes is geworden dan waar de internetgigant op gehoopt had. Het was de bedoeling dat Google+ de strijd aan zou gaan met Facebook en Twitter. Maar Google kiest er nu toch voor om haar verlies te nemen, en de inspanningen rondom het social media platform in te dammen. Althans, als we de bronnen, die anoniem wensen te blijven, van techmagazine Techcrunch mogen geloven.

Techcrunch kwam afgelopen donderdag met de primeur dat het Google+ project op losse schroeven staat. Eerder maakte Vic Gundotra, hoofd van de Google+ afdeling, bekend te vertrekken. De techsite geeft echter aan dat Gundotra niet op vrijwillige basis is weggegaan en dat de komende weken de Google+ afdeling flink zal inkrimpen.

Google+ wordt niet opgeheven

Google+ zal wel blijven bestaan. Google zelf geeft immers aan dat het platform met het vertrek van Gundotra niet zal veranderen. De bronnen geven echter aan dat door het verschuiven van resources van Google+ naar andere afdelingen het product geen hoge prioriteit meer geniet bij de internetgigant.

{{adsense_article}}

Wat kunnen we dan van Google+ in de toekomst verwachten? Techcrunch stelt dat Google+ zelf voorlopig weinig tot geen updates zal krijgen. Medewerkers die zich bezig hielden met gerelateerde diensten als Hangouts en foto’s zijn overgeplaatst naar de Android afdeling. De medewerkers die overblijven zullen zich voornamelijk bezighouden met het ontwikkelen van widgets op basis van de mogelijkheden van Google+.

Tot slot stelt Techcrunch dat de samensmelting van Google+ met andere diensten van Google zoals YouTube en Gmail van de baan is. Google+ kan wel gekoppeld worden met deze diensten maar het zal niet verplicht zijn en ook minder sterk aanwezig zijn.

300 miljoen actieve gebruikers

Google+ haalde oktober vorig jaar nog de mijlpaal van 300 miljoen actieve gebruikers. Onder de noemer actieve gebruikers vallen alle gebruikers die minimaal één keer per maand een stream via het netwerk bekijken of een berichtje plaatsen. Aan de hand van het behalen van deze mijlpaal werden er vorig jaar nog grote plannen aangekondigd voor het netwerk.
De meeste mensen komen echter alleen indirect in aanraking met Google+ door bijvoorbeeld het klikken van een +1 knop (te vergelijken met een Facebook like). Maak jij regelmatig gebruik van Google+ of ben je vergeten dat je überhaupt een Google+ account had?

{{adsense_article}}

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.