Hay Day Buurten – Vraag en Antwoord

Op het officiële Hay Day forum kwamen heel veel vragen binnen over de nieuwe buurt / buurthuis optie in de laatste update. Om het geheel overzichtelijk te houden, hebben de moderators alle vragen op een rijtje gezet en beantwoord.

Omdat lang niet iedereen goed Engels kan lezen, hebben we de vragen en antwoorden voor je vertaald in het Nederlands en, daar waar nodig, een beetje verduidelijkt.

Mocht je zelf nog vragen hebben over Hay Day buurten, dan kun je die stellen via de commentaar-optie hieronder.

Hay Day buurten en buurthuis vragen en antwoorden:

V: Wat kan ik doen in een buurt?
A: In deze eerste versie van de buurten, kunt je chatten met je vrienden uit dezelfde buurt, en in de globale evenementen, kun je samen werken aan een gezamenlijke bijdrage.

V: Moet ik mijn buurthuis eerst restaureren?
A: Ja, je moet je buurthuis gebouw eerst restaureren om toegang te krijgen tot alle huidige en toekomstige mogelijkheden van de buurt.

V: Kost het iets om aan een buurt mee te doen of de buurt te verlaten?
A: Nee , meedoen en verlaten van een buurt is gratis. Er is wel een afkoelperiode als je jezelf vaak aanmeldt en dan snel weer weggaat.

V: Kan ik in meer dan een (1) buurt meedoen? En zo niet, waarom is dat?
A: Nee, je kan op dit moment maar aan een (1) buurt meedoen. Als spelers aan meerdere buurten konden meedoen, werd het hele systeem veel te ingewikkeld (UI, speelbaarheid en technisch) en dat past niet in onze toekomstplannen voor de buurten.

V: Hoeveel spelers kunnen aan een buurt meedoen?
A: In de huidige versie is de limiet 20, maar we kunnen de limiet verhogen als daar behoefte aan is .

V: Wie kan uitnodigingen sturen naar andere spelers?
A: Alleen Leiders , co-leiders en ouderlingen kunnen mensen uitnodigen in de buurt of aanvragers accepteren.

V: Wie kan ik uitnodigen?
A: Je kunt iedereen uit je vriendenlijst uitnodigen zolang ze aan de eisen voldoen (Buurthuis gerepareerd, het juiste level, niet lid zijn van een andere buurt, enz.).

V: Kan ik mensen die niet in mijn vriendenlijst staan, uitnodigen voor mijn buurt?
A: In de huidige versie kun je geen “vreemden” uitnodigen, maar we zijn daar wel mee bezig. Als je wilt dat willekeurige mensen lid worden van jouw buurt, dan kun je jouw buurt promoten op onze officiële kanalen en mensen vragen om naar jouw buurt te zoeken.

V: Welke opties heb ik voor de samenstelling van mijn buurt ?
A: Je kunt het type buurt instellen op “iedereen kan meedoen” (iedereen die jouw boerderij bezoekt, kan dan vrij toetreden), “Aanvraag om Lid te worden”(spelers moeten eerst vragen om deel te nemen en geaccepteerd worden om mee te doen) en “Alleen op Uitnodiging” (alleen spelers die zijn uitgenodigd door de leider, co-leider of ouderling kunnen deelnemen aan jouw buurt).

V: Wat kan een ouderling doen ?
A: Een ouderling kan mensen uitnodigen en aanvragen accepteren of afwijzen. Een ouderling kan dus geen leden bevorderen of leden verwijderen.

V: Wat kan een co-leider doen?
A: Eigenlijk alles wat een leider kan doen. Uitnodigingen sturen, mensen accepteren, mensen bevorderen tot ouderling of co-leider en leden en ouderlingen verwijderen. Ze kunnen alleen de leider niet verwijderen of degraderen.

V: Waarom hebben we deze hiërarchie nodig?
A: Iedere buurt heeft op een bepaald punt behoefte aan beheer, dus deze mogelijkheid is er om de leider te helpen met zijn verschillende taken. Het is er ook om wangedrag te voorkomen. Bijvoorbeeld dat een willekeurige speler die zich aansluit bij een open buurt, niet onmiddellijk iedereen kan verwijderen. De titels zijn meer bedoeld als administratieve titels dan hiërarchische titels.

V: Wat gebeurt er als de leider de buurt verlaat?
A: Het leiderschap zal dan worden doorgegeven aan de co-leider die het langst lid is van de buurt. Als er geen co-leider is, dan wordt het de ouderling die het langst lid is van de buurt. Als er ook geen ouderlingen zijn, dan wordt het lid dat het langst lid is de nieuwe leider. Aangezien het moeilijk zal zijn om te voorspellen, kan de leider voor zijn vertrek, het leiderschap doorgeven aan iemand anders. Dus de buurt zal dan blijven bestaan, tenzij er geen andere leden zijn.

V: Zijn de namen van Hay Day buurten uniek?
A: Nee, dat zijn ze niet.

V: Kan ik zoeken naar buurten of spelers ?
A: Je kunt wel zoeken naar buurten, maar niet naar spelers .

V: Ik ben alleen in mijn buurt. Hoe kan ik leden vinden?
A: Ga naar de boerderijen van je vrienden en nodig ze uit! Als ze al aan een buurt meedoen, kun je als alternatief op het Hay Day forum posten of op Facebook etc. en zo je buurtnaam promoten.

V: Kan ik chatten met andere spelers die geen lid zijn van mijn buurt ?
A: Nee, de chat is beperkt tot jouw wijk. En we hebben geen plannen om prive-chats of globale chats te introduceren.

V: Wat zijn de namen weergegeven in de chat?
A: Dat zijn de boerderijnamen van de leden van jouw buurt. Verander eventueel de naam van de boerderij in een gemakkelijke naam van jouw keuze om te gebruiken in de chat.

V: Waarom is er een meldknop in chatroom van de buurt?
A: Als een gebruiker lid wordt van een buurt en zich grof gedraagt, kunnen de andere leden hem/haar “rapporteren”. Als die speler 4 rapporten van verschillende andere spelers krijgt, zal hij/zij voor 24 uur worden geblokkeerd van de chat.

V: Waarom is er eigenlijk een filter?
A: Om ongepaste en beledigende taal uit de chat te houden, omdat dit echt een spel is voor de hele familie.

V: Kan ik de chat uitschakelen ?
A: Ja, ga dan naar de game-instellingen en kijk vervolgens onder geavanceerde instellingen.

V: Gaan jullie in de toekomst meer functies aan de Hay Day buurten toevoegen?
A: We zijn momenteel feedback aan het verzamelen van alle gebruikers, en we zullen in toekomstige updates zeker meer functies toevoegen aan de buurten!

60 Comments on Hay Day Buurten – Vraag en Antwoord

 1. Ik kan de berichten van de buurt niet lezen. Kan iemand mij uitleggen wat ik moet doen om dit wel te kunnen?

 2. De taal filter is erg irritant omdat gewonen Nederlandse woorden in sterren veranderen zeker bij laatste letter van woord plus eerste letters van volgend woord

  • Inderdaad erg lastig dat gewone normale, juist totaal niet beledigingen voorzien worden van st*rren, lijkt me dat hier toch wel eens naar het filter gekeken mag worden

  • Ik heb dit ook maar vind nergens een antwoord hiervoor en als je naar hayday een bericht stuurt krijg je soms antwoord maar meestal niet, het is bij mij ook nog niet opgelost

 3. bij alles wat wij typen in de wijk worden wel gerapporteerd is dat echt iemand die zot te zieken? of kan het ook een systeem fout zijn?

 4. Hoe kan ik me aansluiten bij een buurt? Ik was bij een buurt maar daar was niets aan. Vertel me hoe ik bij een buurt kom. ThX

 5. Ik heb al een paar dagen geleden afgemeld bij een buurt. Nu kan ik geen andere buurten meer zoeken om me aan te sluiten

  • Heb net gelezen dat dat een paar dagen duurt,voordat je je weer kan aansluiten bij een andere buurt!

 6. Ik werd plots gerapporteerd.. Heb geen flauw idee door wie of wat of wrm.. Is hier een uitleg voor? Zou het toch graag weten! Alvast bedankt!

 7. Kom bij ‘Team Actief’ als je een speler bent die actief is en een level van hoger dan 50 hebt. Een heel actieve buurt met spelers die graag delen. Chatten mag, maar hoeft niet zoals bij andere buurten.

  Hopelijk tot snel!!

 8. Hoi, ik heb het idee dat een aantal buren uit onze buurt gestopt zijn met hay day spelen. Is er een manier om ze te verwijderen.

 9. Kom bij onze buurt, we zijn net nieuw opgericht met alleen actieve leden uit mijn oude buurtje! We zijn wel actief bij de derby, dus alleen derby liefhebbers. Onze buurt heet; De blije biggetjes! (met uitroepteken haha) hopelijk tot ziens en groetjes van Judith.

 10. Als iemand gerapporteerd is Hoe krijg je dit ongedaan en kan je nog wel verder spelen? Wat zijn de consequenties?

 11. komt bij de biokiplandwinkel !!!
  gezellig en fanatiek
  nog plek voor 5 leden..
  minimaal lvl 60 en fanatiek derby…
  groet KIPPIE

 12. Sluit je aan bij “de biokiplandwinkel” als je van fanatiek en gezelligheid houdt.
  We hebben nog 5 plaatsen over.
  Mvg
  KIPPIE

 13. ik voeg me af of ik mijn buurtnaam ook kan veranderen?
  (ik kan idd een nieuwe buurt starten met de huidige speleres, alleen verlieven we dan de buurt punten .. denk ik ?)

  Iemand een idee?

 14. Met de taken in de derby hebben wij erg lage punten, ca 240 en ook na vele taken wisselen blijft het puntenaantal laag, hoe zit dit?

 15. Hallo boeren en boerinnen. Wij zoeken boerinnen en boeren die ons buurthuis wilen komen versterken. Wij doen aan de derby mee op een gezellige actieve wijze. Het ligt niet in de bedoeling om perse met het kampioensklassement mee te doen. Wel om op de derde/tweede plaats te komen om de groepsprijzen te krijgen. Wij houden er wel.een paar spelregels op na, die bespreken we later wel. Dus wie er zin heeft om zich bij ons aan te sluiten, je bent welkom. Wij zijn Farmily 2. Wij hebben een vierkant paars/roze svhild. Met groene scheppen. Level vanaf 50. En vragen om aansluiting. Misschien tot ziens. Marjan

 16. Hoi

  Wij hebben onze buurt wat opgeschoond en zijn op zoek naar gezellige actieve spelers.
  Onze buurt heet: Ons eiland
  Logo: Roze met paarse kers?
  Tot snel ☺

  Groetjes Renate

 17. Hoi,
  Ik heb onlangs een buurt opgericht. “Shipping & Trading”
  Nou heb ik geen vaandel over mijn buurthuis hangen terwijl mijn leden dat wel hebben.
  Weten jullie waarom dat is?

 18. Ik speelde op Iphone, ben gewisseld naar Android en kon dus account niet meenemen (geen facebook). Nu ben ik een neiuwe account gestart en kan de buurt waar ik inzat neit vinden via de zoek fuctie in het buurthuis.. iemand enig idee waarom of hoe ik dit wel voor elkaar krijg?

 19. Ik kan op het ogenblik met niemand charter als iemand iets vraagt kan ik geen antwoord geven terwijl dat voorheen wel lukte

 20. Hallo, wij zijn TEAMWERK en zijn met een nieuwe buurt begonnen. We spelen allemaal derby en helpen elkaar zo veel mogelijk. We zijn met een klein groepje opnieuw begonnen en kunnen wel wat support gebruiken. Vanaf level 50 en bereid om je derbytaken te doen waarbij wij je zo veel mogelijk helpen. Sluit je aan bij onze fijne buurt!

 21. Ik heb bij de buurtaanvraag ooit keer wat gevraagd en iemand heeft dat ook geschonken. Maar kan nu niks nieuw vragen want dan zegt die verzamel eerst de andere items. Maar ik weet niet hoe ik het moet verzamelen? Kan iemand me helpen?

 22. Ik had iets gevraagd bij de buurt en ze hebben met het gegeven maar ik kan nu niks meer vragen want ik weet niet hoe ik die producten miet krijegen wat miet ik doen

 23. Join onze leuke en actieve buurt. Stichting sperzieboon zoekt sctief mensen en derby spelers! We zijn net begonnen met onze buurt, dus we kunnen mooi klimmen in de derbys! Ik zie je op hay day!

  Stichting sperzieboon

 24. Kan ik een lid die in derby zit…en niet actief deelneemt aan taak uit de derby verwijderen..of heeft dat gevolgen?

 25. Kom naar het actieve derby team een super leuk buurthuis en iedereen die wordt gelijk co voorzitter id van buurt is #9r0rj2vu id van mij is 2lpjjc89q hopelijk tot snel 🖐

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.