Hay Day Stad update

In de laatste Hay Day Stad Update zal een heel nieuw gedeelte aan het spel worden toegevoegd. Je zult een compleet nieuw gebied krijgen waar je jouw eigen Hay Day Stad kunt bouwen. We vertellen je hier in het kort wat je allemaal te wachten staat bij de nieuwe update.

Hay Day Stad Update Veel Gestelde Vragen

V: Wat is de Hay Day Stad update precies?

A : De Stad is een nieuw, speciaal gebied dat in de volgende Hay Day update beschikbaar zal komen ( binnenkort beschikbaar ). Wanneer je de Stad hebt klaargemaakt, zal er een trein gaan rijden die bezoekers naar je Stad brengt om verschillende Diensten Gebouwen te bezoeken. Vervolgens moet je de bezoekers helpen op basis van hun verzoeken. Hou de sneak peeks in de gaten om te ontdekken wat voor soort Diensten Gebouwen en bezoekers de update gekregen heeft.

V: Hoe krijg ik toegang tot de nieuwe Stad?

A : Je moet level 34 hebben om het station naast je Buurthuis te ontgrendelen en repareren. Het gerepareerde station dient als je vervoer naar de stad vergelijkbaar met hoe de Vissersboot toegang geeft tot de visserij gebieden.

V : Hoe krijg ik bezoekers om mijn Hay Day Stad te bezoeken?

A : Om in je eigen stad te kunnen komen, moet je eerst het treinstation repareren en dan kun je daar de eerste Diensten Gebouw neer gaan zetten. Als je daarmee klaar bent, komen de eerste bezoekers vanzelf naar je stad in de Eggspress trein . Vanaf dat moment zullen de bezoekers dus automatisch met de trein naar jouw Stad komen. Je kunt het spoorboekje van de trein zien door op het Station te klikken. Om meer bezoekers in de treinen te krijgen, kun je het station upgraden.

V : Hoe kan ik de bezoekers helpen?

A : Tik op een bezoeker , en hij / zij zal je precies vertellen welke Diensten Gebouwen hij / zij graag wil bezoeken. Als je een Diensten Gebouw selecteert, zal de bezoeker daar naartoe wandelen. Tik vervolgens op het Diensten Gebouw en tik dan op de bezoeker om te zien wat hij / zij wil . De bezoeker kan om 3 verschillende producten vragen, die allemaal nodig zijn om de bezoeker te helpen. Je hoeft alleen maar een van de producten naar de bezoeker te slepen en de andere mogelijke producten volgen daarna automatisch.

V: Wat is het verschil tussen de nieuwe Diensten Gebouwen en de oude Productie Gebouwen op mijn boerderij ?

A : De Diensten Gebouwen produceren niets, terwijl de productie gebouwen op je bedrijf dat wel doen. In Diensten Gebouwen kun je producten verkopen aan je bezoekers in ruil voor munten, ervaring punt, nieuwe reputatie punten en nieuwe upgrades en uitbreidings-materialen . Wanneer een bezoeker een Diensten Gebouw in je stad bezoekt, zul je zien wat hij / zij wil. Dat kunnen alle producten van je bedrijf zijn. Wanneer bezoekers om meer dan één soort product vragen, moet je alle producten in een keer leveren.

V : Hoe werken de Diensten Gebouwen upgrades?

A : De eerste upgrade voor een Diensten Gebouw is altijd een plaats voor een tweede bezoeker. Zodra je deze hebt ontgrendeld , kun je ervoor kiezen om andere opties te upgraden – meer plaatsen , verhoogde geld beloningen , meer ervarings punten en reputatie punten en later ook verminderde diensten . De hoeveelheid materiaal die nodig is voor het upgraden van een gebouw is afhankelijk van de staat van het gebouw .

V: Hoe vergroot ik de capaciteit van mijn stad?

A : Om meer bezoekers in je stad te kunnen ontvangen, moet je het stadhuis upgraden. Als je stad bijvoorbeeld ruimte heeft voor 3 extra bezoekers, zal de trein maar hooguit 3 bezoekers naar je Stad brengen. Om meer bezoekers te kunnen ontvangen, upgrade je het stadhuis, en om met elke trein meer passagiers te brengen, moet je het station upgraden.

V: Ik heb gemerkt dat er nieuwe Upgrade Materialen zijn?

A : Voltooi alle aanvragen van een bezoeker om daarna een zeldzaam item te krijgen, met een grote kans op een van de nieuwe upgrade materialen.

V: Wat zijn Reputatie Punten?

A : Je kunt reputatie punten verdienen bij het helpen van de bezoekers in je stad. Let op – reputatie punten kun je alleen verdienen in je Stad en niet op je boerderij. Reputatie punten heb je nodig om de gebouwen in je stad te upgraden. Maar ook om nieuwe Dienst Gebouwen te kopen en om nieuwe functies toe te voegen aan je Stad.

V : Hoe werkt mijn persoonlijke trein?

A : De persoonlijke trein kun je gebruiken vanaf reputatie niveau 4. Je kunt dan Steden van je buurt vrienden bezoeken en je kunt je persoonlijke trein gebruiken om vertrekkende passagiers op te halen van hun perron. Bezoekers gaan naar het perron als je al hun verzoeken hebt voltooid of de “wegstuur” knop hebt gebruikt.

Maar je moet wel snel zijn : als de passagierstrein ( de Eggspress Trein ) arriveert voordat jouw buurt-vrienden er zijn, zal de Eggspress Trein alle bezoekers ophalen van het perron en meenemen naar huis . Elke bezoeker kan hooguit 2 Steden van andere spelers bezoeken, voordat hij naar huis moet.

V : Hoe upgrade ik mijn persoonlijke trein ?

A : Tik gewoon op je persoonlijke trein, en vervolgens kun je kiezen uit twee opties – # 1 upgraden om meer bezoekers te vervoeren vanuit jouw buurt of # 2 om de cooldown tijd te verminderen die er is om de trein opnieuw te kunnen gebruiken (net als bij het vissen).

V: Als ik een bezoeker niet kan helpen ik stuur hem weg uit het gebouw, wat gebeurt er dan?

A: Als je een bezoeker niet kunt of wilt helpen en je stuurt hem / haar weg, zul je niet in staat zijn om zijn / haar ‘missie’ te voltooien. D.w.z. door het voltooien van alle gebouwen die de bezoeker wil bezoeken, krijg je een speciaal item ( meestal een van de nieuwe upgrade materialen ).

Wanneer je een bezoeker wegstuurt, zal hij / zij je Stad te verlaten met de volgende trein – dit kan zowel de Eggspress trein of die van je buurt vriend , afhankelijk van welke eerst komt.

V: Wat gebeurt er als ik word weggestuurd uit een Buurt terwijl ik met mijn persoonlijke Trein ben?

A : Als je op bezoek bent bij een vriend van jouw buurt en je wordt verwijderd, zul je niet in staat zijn om eventuele bezoekers op te halen die zich op het perron bevinden.

V : Moet ik lid zijn van een Buurt om de stad te openen?

A : Nee, je hoeft niet lid te zijn van een buurt om jouw Stad te openen, maar je er wel lid van eentje zijn om te profiteren van de persoonlijke trein.

V : Wat is het maximale aantal bezoekers in mijn Stad ?

A : Het maximum aantal bezoekers kan in toekomstige updates altijd veranderen. En het maximum aantal bezoekers wordt gekoppeld aan je Stadhuis level.

V : Zijn de Reputatie punten gekoppeld met mijn buurt?

A : Op dit moment zijn ze niet gerelateerd zijn aan jouw buurt, maar dit kan in toekomstige updates natuurlijk wel veranderd worden. Dus blijf werken aan een goede reputatie! Reputatie punten gebruik je om bepaalde functies en Diensten Gebouwen te kunnen openen enz.

V: Kan ik chatten in mijn Hay Day Stad?

A : Jazeker, je kunt gratis gebruik maken van de wijk chat in je eigen Stad.

V: Kan ik mijn Stad versieren?

A : Ja, je kunt je stad versieren met alle bestaande en toekomstige decoraties. Het is helemaal aan jou om de stijl van jouw Stad precies te maken zoals je wilt!

V: Kan ik huisdieren of andere dieren in de stad laten wonen?

A : Voorlopig kun je in de Stad alleen Diensten Gebouwen en decoraties gebruiken, dus geen dieren.

V : Krijg ik iets speciaals als ik een bezoeker van mijn stad oppik?

A : Ja, dan krijg je reputatie punten!

V : Krijg ik iets speciaals als ik een bezoeker van mijn buurman oppik?

A : Je krijgt één (of meer) extra bezoekers die je uiteraard extra punten opleveren als je al hun wensen vervult.

V : Kunnen de bezoekers worden overreden door de trein?

A : Nee, ze kunnen niet worden overreden door de trein . In Hay Day gaat nooit iets of iemand dood.

V : Kunnen we in de oceaan iets doen, zoals vissen?

A : Voor nu is het gewoon voor de lol, maar we hebben mooie plannen voor de oceaan in toekomstige updates .

V : Kan ik de stemmen van de bezoekers uitschakelen ?

A : Je kunt alle geluiden uitschakelen en / of alleen de muziek in de instellingen, maar niet specifiek de stemmen .

V : Zijn er nieuwe doelen voor de stad ?

A : Ja, en je kunt ze vinden op je boerderij, samen met de andere prestaties.

V : Zijn bepaalde producten verbonden met specifieke Dienst Gebouwen ?

A : Ja, maar welke waar thuishoren is aan jou om uit te vinden .

V : Er zijn nieuwe upgrade en expansie materialen, hoeveel?

A : Er zijn zeven (7) nieuwe die uitsluitend worden gebruikt in jouw Stad. Zij zijn : Baksteen, Hamer, Handboor, Emmertje , Steenblokken, Teer Emmer en een Stuk van de Kaart. Let op, dat je ook de “oude” upgrade materialen in de stad nodig hebt. Ze worden allemaal opgeslagen in je schuur, en je kunt ze verkopen / kopen in je Marktkraam / Krant.

V : Ik heb gemerkt dat er een nieuwe ertsen ( metaal) en kolen zijn, die kunnen worden gevonden in de mijn. Waar zijn die voor?

A : De steenkool en ijzererts delf je in de mijn, net als de vertrouwde zilver-, goud- en platina ertsen. Ze worden vervolgens omgesmolten in de Oven naar ijzeren staven en geraffineerde kolen. Deze gebruik je voor een nieuwe sieraden product: de IJzeren Armband. En ze zullen allemaal ook verschijnen op je orderbord. In het treingebied worden alle oven producten ( metalen staven en de geraffineerde kolen) gebruikt om de Persoonlijke Trein te upgraden.

V : Kan ik in de trein rijden?

A : Nee, helaas niet. Je hebt je persoonlijke trein, die je kunt gebruiken om bezoekers uit jouw buurt op te halen. Je kunt ook de Eggspress trein bellen, maar je kunt de treinen niet zelf “besturen”.

In het artikel over de gebouwen en mensen in je nieuwe Hay Day Stad kun je lezen wie er allemaal komen en welke gebouwen je kunt kopen / bouwen. en op onze Hay Day Video pagina, vind je een korte tutorial over de Hay Day Stad update. Is wel in het engels, maar heel interessant om even te bekijken. Duurt een minuutje of 5.

61 Comments on Hay Day Stad update

 1. De nieuwste update van dinsdag 20 mei het lukt mij niet om die te downloaden heb van alles geprobeerd kun je mij helpen

  • Hallo Antje,
   De update wordt natuurlijk heel erg veel gedownload op dit moment. Dus het kan heel druk ijn in de App Store. Ik zie op verschillende forums enzo allemaal mensen waar het wel gelukt is, en bij mij lukte het ook, maar ik heb het gisterenavond laat pas geprobeerd.
   Als het helemaal niet lukt, zou ik de app verwijderen en dan helemaal opnieuw installeren.

   1. Verwijder Hay Day van je toestel
   2. Uitloggen uit Facebook en Game Center vanaf je apparaat
   3. Start je apparaat opnieuw op
   4. Log in op je eigen Facebook-account en / of Game Center-account (het account dat je gebruikte toen je je oude boerderij speelde)
   5. Installeer Hay Day opnieuw uit de App Store
   6. Start Hay Day
   7. Bij de pop-up met de vraag of je een nieuw spel wilt, of de “oude” boerderij wilt gebruiken, tik je op “JA, LOAD GAME”
   8. De volgende pop-up is de bevestigingspop-up. Typ BEVESTIGEN (in hoofdletters) en tik op het groen vinkje.

 2. Waarom krijg je zo weinig om te updaten? Op de bestaande boerderij krijg je al genoeg planken plakband enz. Dit krijg je ook in het nieuwe dorp. Ik wil graag stukjes kaart om land bij te kopen.

 3. Hoe stuur ik iemand uit de bioscoop, of blijft hij net zo lang staan wachten tot ik zijn kaasje gemaakt heb?

  • Hallo Anja,

   Je kunt bezoekers wegsturen als je ze niet kunt / wilt helpen, bijvoorbeeld omdat je één of meer van de door hun gevraagde producten niet hebt.
   Ze gaan dan vanzelf naar het station en worden meegenomen door de EggsPress trein of door de trein van één van je buurtgenoten.

  • Hallo Annemarie,

   Die krijg je precies zoals alle dingen (markeerders, landaktes enz.) en je kunt bakstenen maken in de smeltoven (net zoals zilverstaven) en daarvoor moet je de grondstoffen uit de mijn halen.

   • Je kunt zover ik zie geen bakstenen bakken in de oven en ook geen grondstoffen hiervoor uit de mijn halen.

  • Ja, dat vraag ik me ook af. Daar vragen ze om maar ik kan nergens een knopje vinden waar dat kan. Heb al verder gegoogled, maar kan niks vinden! Hoop dat jij t al gevonden hebt?

 4. Als mensen al in het gebouw zijn, en ik kan deze niet helpen met hun ”wensen” kan ik deze dan ook wegsturen? Zo ja, hoe? of gaan ze vanzelf weg?

  • Hallo Ien,

   Je kunt ze wegsturen, maar daarvoor moet je eerst reputatie level 3 zijn. Anders kun je ze niet wegsturen en blijven ze in je winkel, net zo lang tot je hun wensen vervult.

  • Om de mensen te verwijderen, moet je bij de door hem / haar gevraagde items, klikken op het pijltje waarmee je naar het volgende veld gaat. Net zoals je bij het planten van gewassen doet om naar de volgende gewassen te gaan.
   Maar LET OP: Je moet Reputatie Level 3 zijn om mensen te kunnen wegsturen…

  • Om de mensen te verwijderen, moet je bij de door hem / haar gevraagde items, klikken op het pijltje waarmee je naar het volgende veld gaat. Net zoals je bij het planten van gewassen doet om naar de volgende gewassen te gaan. Dan heb je de optie om ze weg te sturen. Ze gaan dan vanzelf naar het station.

 5. Nog een vraag. Je zei bakstenen in smeltoven. Welke? Il kan goud zilver platina Staven steenkool en ijzerstaven smelten komen die later? Dank u

 6. Ik heb een stukje van de kaart gekregen bij het halen van een level. Als ik wil uitbreiden staat er echter bij 0/4…Waar is dit dan heen???

  • Je hebt dat stukje landkaart niet gekregen, maar vanaf dat level heb je de mogelijkheid om die stukjes te krijgen.

 7. Ik krijg die dame niet uit mijn winkel, omdat het pijltje om naar het volgende veld te gaan links buiten mijn beeld valt. Heb mijn winkel al verplaatst naar rechts maar dat helpt niet.

 8. Helpt niet hoor. Heb het spel zelfs verwijderd en op nieuw geïnstalleerd. Is geen ramp verder. Ze zit droog in de winkel!!

 9. Als iemand een artikel vraagt wat jij nog niet hebt omdat je nog niet in dat level zit kun je die persoon dan verwijderen uit het gebouw anders moet hij of zij lang wachten

  • Het enige dat je kunt doen, is de bezoeker wegsturen. Dat kan zodra je level 3 reputatie hebt. Er zit een foutje in de laatste update waardoor dit kan gebeuren. Bij SuperCell wordt hard gewerkt aan een fix voor dit probleem.
   Om de mensen te verwijderen, moet je bij de door hem / haar gevraagde items, klikken op het pijltje waarmee je naar het volgende veld gaat. Net zoals je bij het planten van gewassen doet om naar de volgende gewassen te gaan. Dan heb je de optie om ze weg te sturen. In plaats van een item, sleep je het wegstuur symbool naar de persoon die je weg wilt hebben. Ze gaan dan vanzelf naar het station.

  • Ik mail je wel even. Dan heb je mn email adres. Dat werkt niet omdat het door jou opgegeven emailadres niet helemaal klopt. Stuur maar naar esuiker @ hotmail.com

 10. Ik kan alleen niet op het pijltje klikken, wanneer ze op plaats 1 staat. Bij plaats 2 of 3 is er geen probleem. Screenshot is verstuurd.

 11. Mijn vogelverschrikker biedt steeds aan om de dienst te versnellen want dat is de 1e keer gratis meldt hij maar hoe werkt dat?

  • Goedemorgen dames,

   Het lijkt een probleem in de laatste update te zijn. Maar het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand is.
   Zelf heb ik er bijvoorbeeld geen last van.
   Willen jullie even melden op welk apparaat je Hay Day speelt?

   Groet
   Eric

 12. Hallo Eric, klopt het dat ik niet bij 2 verschillende clubgenoten een poppetje op kan halen met mijn persoonlijke trein? Ik heb hem namelijk ge-update naar 2 en wil soms 1 poppetje bij de 1 vandaan en 1 bij de ander, maar dat lukt niet. Ik heb gemerkt dat ik poppetjes op moet pikken bij clubgenoten uit hetzelfde level of lager, anders willen ze dingen die ik nog niet heb. De keuze is dan niet echt reuze en nog meer updaten lijkt mij dan onnodig of zal men in verloop van tijd zijn perron vol hebben staan?

  • Hallo Yolanda,
   Dat van die 2 verschillende clubgenoten moet ik even uitzoeken. Hoor je later, of iemand anders moet al antwoord hebben.
   En op dit moment is het een fout in het programma dat ze om dingen vragen die jij nog niet hebt. Er wordt gewerkt aan een update. Tot die tijd dus inderdaad geen mensen met een hoger level oppikken.

   • Hallo Eric,
    Weet je al een manier hoe ik bij verschillende clubgenoten poppetjes van het station af kan halen?

  • Hoihoi zou hier ook heel graag een antwoord op zien. Zou wel fijn zijn als je mensen kunt ophalen bij verschillende perrons, want ik kan er nu 3 maar zovel staan er niet op de perrons van mijn buurtgenoten. Alvast bedankt.

  • Hallo Isabel,
   Hierboven in een van de eerdere commentaren staat precies hoe je dat moet doen.
   Als het je nog niet lukt, geef je maar een gil.
   Eric

 13. Ik krijg bezoekers op plaats 1 en 4 ook niet weg gestuurd, denk dat het beeldscherm van de iPhone 4 te smal is.

 14. Hoi eric,
  Kan je eens bekijken of jullie hier een oplossing voor hebben?
  ik heb niet graag (en das lief uitgedrukt 🙂 ) tuinkabouters waarom kunnen we die niet verkopen of ruilen met mensen die ze wel graag hebben? Thx
  En als je nog effe kan de oplossing om bakstenen te smelten?

  • Hallo Anja,
   De kabouters kun je helaas nie ruilen of verkopen. Je kunt ze alleen maar weer opbergen als je ze zat bent. En over de bakstenen het volgende:
   Je krijgt ze van bezoekers als bedankje voor de goede service in je winkels en andere gebouwen in je stad. En je kunt ze kopen via de krant en/of in andermans marktkraam. Maar ze worden op dit moment nog maar heel weinig aangeboden omdat iedereen bezig is om de stad te upgraden.
   Ik dacht eerst dat je ze kon maken in de oven, maar dit is dus niet zo…

 15. Ik heb mensen in mijn kruidenierswinkel staan, maar voor hun producten heb ik nog geen machine. Hoe kan ik de mensen dan weer terugsturen? Als ik op ze klik in de winkel kan ik alleen maar kiezen om ze te geven wat ze willen, wat ik dus niet heb. Ik zie nergens waar ik ze weer weg kan sturen.

  • Om de mensen te verwijderen, moet je bij de door hem / haar gevraagde items, klikken op het pijltje waarmee je naar het volgende veld gaat. Net zoals je bij het planten van gewassen doet om naar de volgende gewassen te gaan. Dank krijg je het wegstuur symbooltje te zien. Dat sleep je naar de persoon en die gaat dan weg.
   Maar LET OP: Je moet Reputatie Level 3 zijn om mensen te kunnen wegsturen…

 16. Ik heb ook problemen bij het wegsturen van de klanten op de 1e en laatste plek. Ik speel op mijn iPhone trouwens niet bij alle gebouwen, in mijn geval 2 vd 4. Verplaatsen helpt niet, springt steeds weg. Hopelijk komt er gauw een oplossing, want ze houden plekken bezet en krijg je geen nieuwe klanten.

 17. Ik wil mijn treinstation opknappen maar dat doet hij niet nu kan ik niet verder spelen wat moet ik doen?

 18. Je kunt 2 steden bezoeken om passagiers op te halen, maar hoe doe je dat? Als ik 1 stad bezoek, kan ik niet naar een 2de stad gaan.

 19. Waarom kost het in de stad al mijn bijlen of dynamiet en TNT als ik iets wil verwijderen en op de boerderij niet ?? Is dit soms een bug in het programma

 20. Als ik iemand help met zijn boot krijg ik wel de sterren maar niet het geld nij geschreven hoe kan dit? Ik speel het soel op mijn samsung s2 plus en samsung galaxy tab3

 21. Hoe krijg ik het voor elkaar om in 2 steden passagiers op te halen? Mij lukt het alleen om in één stad iemand op te halen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.