Hay Day Tips – Alles over Hay Day

Op deze pagina vind je de verzameling van alle Hay Day tips die op Digitalweb.nl zijn verschenen in een handig overzicht.

Heb je zelf goede tips of links naar interessante Hay Day sites? Stuur deze dan in via het contactformulier. We zullen jouw inzending dan zo snel mogelijk plaatsen bij de Hay Day Tips hieronder.

Meer weten over het spel Hay Day? Lees de Hay Day speluitleg.

De beste Hay Day tips

Met deze Hay Day tips wordt het spelen van Hay Day nog veel leuker.

180 Comments on Hay Day Tips – Alles over Hay Day

  • Ik heb een vraag en wel deze; kan ik producten die ik in mijn kraam heb geplaatst er ook zelf weer uithalen. Tot voor kort lukte mij dat door op het emmertje te drukken, maar nu ineens lukt mij dat niet meer.

    • Ja dit probleem had ik ook, ik dacht als ik het verwijder uit mij kraam krijg ik het weer terug in mijn silo maar helaas….

   • Hee Mary, dat kan als ze er lang genoeg in hebben gestaan. Je kan het ook aan een buurtgenoot vragen!

  • Vraag: ik kan geen pompoenen en indigo zaaien , ik zit in level 18, wanneer of hoe moet ik dat doen?

   • Staan de pompoenen en indigo wel bij je gewassen of staan ze er alleen grijs gekleurd? Dan zijn ze namelijk nog niet beschikbaar. Anders heb je ze op dat moment gewoon niet, en kun je ze kopen voor diamanten of als je geluk hebt staan ze in de krant.

    • Bij het zaaien van producten kun je links onder op een knopje van het zaaischermpje klikken. Mogelijk staan je pompoenen op blad twee of drie

  • Beste Eric, mijn facebookvrienden zijn verdwenen bij hayday en dat vind ik niet leuk! Hoe krijg ik ze terug in mijn spel?

   • nee, direct wegsturen of anders moet je hem volledig vullen of wachten tot de tijd verstreken is… Handig is het vragen van hulp en iets te koop zetten in het kraam. Dan zien anderen in ‘de krant’ dat je hulp nodig hebt….

  • Hoi Eric, alle links die ik aanklik, geven een 404 foutmelding. En ik was juist zo blij toen ik al die onderwerpen zag…

 1. ik wil graag mijn boerderij ook op mijn iphone hebben, maar er wordt gevraagd naar typ je ….. maar ik heb geen idee wat ik hier in moet zetten, weet jij dit toevallig? Gr Anouk

  • Hallo Els,

   Tape kun je verdienen door gewassen te laten groeien en dan oogsten. Als je veel tegelijk oogst, verdien je daar vaak een extra bonus mee en dat is regelmatig ook tape. Ook kun je tape, net zoals alle andere gereedschappen, af en toe vinden in advertenties in de krant.
   Meestal wordt er niet mee geadverteerd, maar als je de advertenties van anderen goed doorbladert en in hun marktkraam gaat kijken, kom je best vaak tape tegen.
   Succes…

  • Je kunt je boerderij zo groot maken als het hele speelveld. Afhankelijk van hoever je bent, kun je dus nog behoorlijk veel uitbreiden aan de rechterkant waar nu bomen, rotsen en muurtjes zijn. Je moet Landaktes verzamelen om te kunnen uitbreiden. De opslagruimte moet je iedere keer vergroten. Volgens mij zit daar geen grens aan.

 2. Als ik hulp vraag bij het vullen van de boot of bij het heractiveren van een boom dan doet dit een willekeurige speler (niet uit mijn vriendenlijst) hoe kunnen anderen dit zien…en hoe zie ik als er mensen hulp nodig hebben die niet in mijn vrienden/volgersgroep staan?

  • In de krant staat een uitroepteken bij de naam van mensen die hulp nodig hebben. Als jij hulp nodig hebt, zien anderen dat dus in de krant op het moment dat je adverteert met spullen in je marktkraam. En als jij via de krant naar de boerderij van een ander gaat om iets te kopen, of omdat er een uitroepteken bij staat, kun je daar vaak fruitbomen / struiken water geven om zo bedankbriefjes te verdienen.
   Meestal zijn de uitroeptekens echter voor hulp bij het vullen van de boot…
   Succes

   • Als ik inderdaad via het uitroepteken bij een ander op de boerderij kijk en ik zie dat er hulp gevraagd wordt bij de boot. Hoe kan ik dan later terugkomen op dezelfde boerderij zodat ik in de tussentijd de gevraagde spullen kan maken?

    • Dat kan alleen zolang de advertentie actief is . Daarna kun je niet meer terugkomen op deze boerderij. Tenzij je hem bij je volgers wil zetten. (slechts 5 plaatsen beschikbaar) De andere partij kan je trouwens ook weer daar weghalen zodat je ook niet meer kan terugkomen op deze boerderij.

   • Beste Erik

    ik heb al een aantal bomen en struiken water gegeven maar ik heb nog géén
    bedank briefjes ontvangen ik ben nu level 17 ik hoop dat je me kan helpen

    Dank je wel

  • Ik heb een vraag, ik heb al een paar keer een brief gekregen met een rode strik eromheen. Ik kan ze nergens terug vinden wat kan ik met die brieven doen?

 3. Ik heb veel moeite met het verkrijgen van schroeven, bouten en grondaktes. Ik plant en oogst veel maar daarmee krijg ik vaak alleen maar dubbele planken of tape. Omdat deze voorwerpen vrij zeldzaam zijn worden ze ook zelden verkocht in de krant. Is er een manier om deze dingen elders te krijgen?

  • Hallo Cherross,
   Toch kom ik ze elke dag tegen in de krant. als je ze tegenkomt, moet je niet aarzelen en ze gelijk kopen. Anders zijn ze weg.
   Je kunt ook je vrienden vragen of ze aan jou deze dingen willen verkopen…

  • Hallo Susan,
   De houten planken zijn erg moeilijk te krijgen. Je kunt ze soms verdienen met het Rad van Fortuin en je krijgt ze af en toe in een schatkist. Maar het is belangrijk om goed de krant door te lezen en zodra je planken ziet, gelijk te kopen.

 4. Ik heb mijne nieuwe iPhone verbonden met facebook en niet zoals in de recensie de oude van op ipad nu ben ik level 1 terwijl ik l50 was. Enig idee hoe ik oude farm terugkrijg?
  Deze bestaat nl nog want is nog zichtbaar bij vrienden.

 5. Hallo Tom,
  Je kunt het volgende proberen:

  BOERDERIJ KWIJT?

  Als je jouw bedrijf, om wat voor reden dan ook, kwijt bent, is er een kans dat je het zelf kan herstellen, maar dat is alleen niet 100% zeker. Probeer de volgende stappen:

  1. Verwijder Hay Day van je toestel
  2. Uitloggen uit Facebook en Game Center vanaf je apparaat
  3. Start je apparaat opnieuw op
  4. Log in op je eigen Facebook-account en / of Game Center-account (het account dat je gebruikte toen je je oude boerderij speelde)
  5. Installeer Hay Day opnieuw uit de App Store
  6. Start Hay Day
  7. Bij de pop-up met de vraag of je een nieuw spel wilt, of de “oude” boerderij wilt gebruiken, tik je op “JA, LOAD GAME”
  8. De volgende pop-up is de bevestigingspop-up. Typ BEVESTIGEN (in hoofdletters) en tik op het groen vinkje.

  Ik hoop dat het helpt…

  • Picknickkleedje was een zomer item wat je kon kopen met diamanten gedurende een bepaalde periode. Ieder seizoen heeft zo zijn specialiteiten. We wachten op een leuke paasversiering.

 6. Kan je de hulp Tom ook een andere opdracht geven ipv de lijst die erbij verschijnt?
  Ik zoek nl tape en die staat er niet bij.

 7. Vermoedelijk staat er een kikker stambeeld achter het witte huis, hoe krijg ik deze er achteruit aangezien het huis niet verplaatsbaar is….

  • Helaas is er nog geen echte PC versie van het spel op de markt. Je kunt wel zoeken naar alternatieven op spelletjeswebsites. Maar dat zijn vaak slechte nepversies.

  • Door eerst bluestacks te downloaden, kan je alle apps op je PC spelen. Bij installeren wel zorgen dat je niet alle andere rotzooi automatisch ook installeerd, dan moet je dat namelijk later weer verwijderen. Werk prima bij mij!
   Reden voor mij was dat ik maar één tablet had en mijn beide dochters dit spel wilden spelen.

 8. Je kan je boedrij ook met facebook verbinden en dan kan je met al je apparaten verder als je inlogd

 9. Hoe kan je bomen verwijderen op stukje grond dat je wil laten staan? Dus dat stukje wil ik niet als uitbreiding gebruiken.

   • Hallo Eric,

    Ik zie anders genoeg boerderijen waar op nog niet ontgonnen grond wel alle bomen zijn weggehaald…. zou wel eens willen weten wat de truc is.

    • Hoi hoi, ik zie het ook steeds meer en ben echt benieuwd hoe dit kan, maar zie er geen antwoordt op

 10. Hoe krijg ik een bezoeker uit mijn bioscoop? Hij wil iets hebben dat ik voorlopig niet kan maken, maar houdt wel plaats bezet…

  • Hallo Gonda,

   Je kunt bezoekers wegsturen als je ze niet kunt / wilt helpen, bijvoorbeeld omdat je één of meer van de door hun gevraagde producten niet hebt.
   Ze gaan dan vanzelf naar het station en worden meegenomen door de EggsPress trein of door de trein van één van je buurtgenoten.

   • Erik, dit kan alleen als ze nog niet in een gebouw zijn. Heb je nog ideeën als ze wel al binnen zijn?

    • Hallo Isabel…dat gaat wel, hoor! Klik op de foto en dan op het draai om-tekentje onder de gevraagde artikelen.

     Succes!

 11. Hallo Eric, hoe krijg ik hem dan uit de bioscoop? Als ik hem aantik krijg ik zijn verlanglijstje, ik kan hem er niet uitslepen, ik zie schijnbaar iets over het hoofd…

 12. Hallo, ik heb met de trein een reiziger bij mijn buren opgehad die een hogere level heeft dan ik. Nu zit hij in mijn kruidenierswinkel en wil olijven. Het duurt nog 15 levels voordat ik dat heb. Hoe kom ik nu van hem af of moet ik 15 levels wachten? Help me, want ik baal hier behoorlijk van

  • Het enige dat je kunt doen, is de bezoeker wegsturen. Dat kan zodra je level 3 reputatie hebt. Er zit een foutje in de laatste update waardoor dit kan gebeuren. Bij SuperCell wordt hard gewerkt aan een fix voor dit probleem.

  • Veel bezoekers bedienen…. als ze klaar zijn in je stad, krijg je een kadootje….b.v. een emmer teer, een baksteen enz.

 13. Ik ben nu al een tijdje met mn stad bezig alleen heb ik een bezoeker in een verkeerd gebouw gezet maar ik heb geen idee hoe ik deze kan verwijderen? En de rest van de bezoekers kan ik ook ineens niet meer verwijderen?

 14. Als ik hay day opstart dan load hij even en dan heb ik een zwart scherm, dan opnieuw opstarten en wederom weer een zwart scherm. Hay day is niet meer te op te starten . Help

  • Hallo Ad,

   voor Ipad: verwijder Hayday eens uit het geheugen, zet de Ipad echt uit en start opnieuw op….

   Succes!

   • Heb hrt zelgde probleem met mijn i-pod. Als ik m aanzet heb ik even verbinding en dan krijg ik ook zwatt beeld. Kom niet meer op hayday, wat kan/moet ik doen!

    Gr Josephinr

  • Hallo Bilal,

   Je kunt in de katoenmachine producten maken zoals een hemd, een jurk en sloffen. Katoen moet je planten en oogsten, net als graan en de andere gewassen.

   Succes!

   • Hugo hoe kan ik de katoenplant in mijn overzicht van zaaigoed krijgen, heeft dat niets met levels te maken ik zelf zit in level 24 en heb al een weefgetouw staan.

    Alvast bedankt

  • Hallo Bilal,

   Nog vergeten: om katoenproducten te maken heb je katoenstof nodig en dat maak je in het weefgetouw met katoen!

   Succes!

 15. Hallo ik speel hay day allee wie kan mij mischien vertellen hoe je katoen kan verbouwen zelf, ik zit in level 24 maar kan het zelf niet verbouwen helaas

   • Beste Anneke,

    Misschien ben je er zelf al achter..
    Als je gewassen wilt zaaien zie je onder de keuzes (mais tarwe ect..) 2 half ronde pijltjes .
    Dat is de switch, hiermee kun je andere gewassen zaaien.

    Succes!

 16. Ik ben net begonnen…nu zie ik op de FB pagina dat je elke dag een keer gratis aan het Fortune wheel kunt draaien ..waar vind ik die?

 17. Ik vind hayday niet zo leuk meersinds de stad erbij gekomen is. Het maken van de producten duurt veel te lang het is niet echt haalbaar meer

 18. De productie van alle producten duren te lang. In het begin van het spel gaat hij sneller, maar later niet meer. Ik zit nu in level 86 ,maar vind het niet meer leuk om te spelen omdat ik lange tijd achter elkaar niet kan doen, omdat het veeeeeeel te lang duurt dat het gemaakt is. Hierdoor ben ik genoodzaakt om een ander spel te doen. Misschien voor jullie fijn maar voor een gebruiker niet. Ik vind dat het spel ook moet zijn voor spelers die er al langer op spelen en niet alleen voor beginners

 19. Waar blijft mijn geoogste katoen?! Ik heb al twee keer geoogst, maar er blijft staan dat ik 0 katoen heb.. 🙁 zo kan ik geen katoenen stof maken op het weefgetouw…

 20. Waar kan je dan katoen krijgen.. ik kan het niet kopen alleen per toeval via blaadje?? Is er een andere manier.?

  • Je hebt in het begin 3 zaadjes gehad om te zaaien. Als je die per ongeluk verbruikt hebt dan moet je wachten tot
   je ze in de krant koopt of in de kraam bij Greg tegenkomt

 21. Weet niet of het hier nog wat actief is maar ik vroeg mij af, kun je bijvoorbeeld ook een varkenshok of hondenhok verwijderen? Heb er namelijk per ongeluk op gezet maar kan niet nog meer honden nemen.

 22. Vind het een leuk spel alleen zou alles wel wat sneller mogen. De groei van de gewassen, de productie van spullen. Soms zit ik 5 uur te wachten totdat ik iets kan gebruiken. Ik denk dat ik uiteindelijk hierdoor ga afhaken. Meer spelers deze ervaring??

 23. Mijn spullen verdwijnen. Ik had genoeg grenspaaltjes en houten hamers om grond te kopen en nu: foetsie!

 24. Ben boerderij kwijt was op level 61 wat nu weet het niet kan iemand helpenan

 25. Ben boerderij kwijt was op level 61 wat nu w
  e
  et het niet kan iemand helpenan
  Kan enkel nog starten op level 1

 26. Ik speel hay Day via mijn tablet maar als mijn zoon op zijn account hay Day wil spelen kan dit niet? Hoe kunnen wij met 2 accounts op 1 tablet spelen (uiteraard niet tegelijk)

 27. Mijn tablet is gerepareerd. Alles weg. Nu kan ik Hay day niet installeren, want ik krijg een melding dat mijn apparaat niet compatibel is met deze versie. Snap er niets van heb Hay day hier altijd op gespeeld.

 28. hoe kan ik zien hoeveel gekleurde kaarten ik heb? ik kan wel zien wat ik nog voor kaarten nodig heb (om een paard te kopen) maar niet wat ik voor kaarten heb.

 29. Ik wil graag mijn kraam naam veranderen, hoe doe ik dit? Onder het tandwiel staat alleen boerderij naam veranderen.

 30. Hallo,

  Hoe verwijder je nectarstruiken ?

  Deze zijn al 250x gebruikt en daarna weer tot leven gebracht. De bijen gebruiken ze niet meer en er staat geen tekentje bij van een bijl of van opslaan.

  Bedankt alvast

  • Simpel tik op je striuk en je ziet 2dingen staan hakbijl betekend omhaken van je striuk
   !betekent iemand vraagen of hij of zij je willen helpen om je struik leven in te blaasen

   Groetjes mendy

 31. Ik ben diamanten kwijrgeraakt. Toch minimaal 100. Dat vind ik wel vreemd, ik heb niets versneld en als ik dat al per ongeluk heb gedaan kan ik toch niet meer dan 100 diamanten kwijt zijn! Is dit normaal?

 32. Hoe zit dat nou ik ben bij een buurt aangesloten en zit al een lange tijd te wachten waneer ik ijndelijk buurtoutste zal zijn maar nee er gebuerd nog steeds niets hoe kan dat??? Mijn level is al40 maar snap er niets van help mij aub

 33. Even een vraagje. Waar blijven de producten die in kraam staan als je ze niet kunt verkopen
  Er staat dan zo’n emmertje erbij met een diamant. Zijn die producten helemaal weg

  Gr harm

 34. Ik krijg geen connectie met Facebook wel met googlegame maar wil graag contact met facebookvrienden en heb al de handige tips hier al gedaan maar krijg telkens alleen connectie met googlegame

 35. Hi..op mijn telefoon staat alleen mijn voornaam in de kraam vermeld…nu speel ik ook op mn tablet en staat daar ook mn achternaam …dat wil ik dus niet…hoe krijg ik dit in orde?

 36. vraagje: Per ongeluk heb ik iemand gerapporteerd. Kan ik dit verwijderen of gaat dit vanzelf weer weg.

 37. Ik kan geen spullen kopen uit een andere kraam of de krant ben op level 11 weet iemand hoe of dit kan ? Is op een ipad

 38. Waarom krijg je geen 100.000 munten als je de stuwadoor rivierboot hebt voltooid?

 39. Graag wil ik de naam van mijn kraam veranderen, want opeens staat dasr mijn volledige voor en achternaam.terwijl ik dit niet zo had ingesteld. Waar kan ik dat veranderen. Kan nu alleen mijn boerderijnaam veranderen.

 40. Goedendag

  Ik heb een vraag, ik heb voor de tweede keer katoen geoogst. Maar bij alle twee de keren kan ik het nergens in terug vinden, het lijkt wel alsof katoen niet opgeslagen wordt

 41. Hallo, ik ben mijn weefgetouw kwijt. Hoe krijg ik hem weer teug.? Ik heb al een keer antwoord van jullie gekregen dat hij gewoon op de boerderij staat, maar datis niet zo.
  ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Alvast bedankt

 42. Hoi,
  ik kan geen indigo verbouwen maar wel kopen
  ik zit in leven 15
  hierbij zou ik het toch moeten kunnen verbouwen.
  Heeft iemand hier een oplossing voor?

 43. Hallo,

  Sinds iOS 9 is HayDay bijna onspeelbaar traag geworden. Ook 9.0x heeft niet geholpen. Graag terug naar 8.xx! Bovendien ben ik mijn 60 doosjes spijkers kwijt geraakt toen ik mijn silo wilde vergroten…Help, want zo wil ik niet verder! Het lijkt zelfs of het spel trager wordt naarmate je langer speelt. Mijn vrouw met een iPad Ai, die ook met mijn wachtwoord HayDay speelt, heeft geen last van deze vertraging door 9.0, hoewel ze eveneens als ‘Taaiewillem wordt begroet bij spelopening.
  Met gemengde gevoelens,

  Willem

 44. Vraagje ik heb mij hay day gekoppeld aan fb en Google play nu wik ik er 1 maken alleen op google play op 1 tab .nu is mijn vraag hoe moet ik dat doen moet ik me bestaande farm er af halen en dan eerst Google play eerst aan maken en pas de bestaande farm weer op fb koppelen wie weet hoe ik dat moet doen

 45. Ik heb zo langzamerhand mijn hele erf vol staan met dode bomen en braamstruiken. Ik heb maar zelden een zaag of bijl. Hoe krijg ik die bomen weg? S

 46. Hallo, tot vorige week had ik mijn woordenlijst of woordenboek nog het bij chatten en nu is die ineens verdwenen, heb het spel al verwijderd en terug opgezet, maar het lukt mij niet om de woordenlijst of woordenboek terug te vinden. Speel het op een tablet ASUS modelnr KOOF android versie 4.2.2 Kan er iemand mij helpen om de woordenlijst of het woordenboek terug te vinden. Dank bij voorbaat

 47. het is niet echt een vraag ofzo… maar ik wil gewoon zeggen dat hay day een mega leuk verslaven spel is en dat ik deze website best handig vind. 🙂 ik zit trouwens pas in lvl 38 want je moet echt mega veel sterren verdienen 🙁

 48. hoi, ik heb een vraagje. klinkt lullig, ik wil graag mensen uit mijn vriendenlijst hebben. niet omdat ik ze niet mag, maar omdat ze niet meedoen… is dit mogelijk, en zo ja, hoe? ik heb al geprobeerd de levelgrens te verhogen maar dat werkt niet…

 49. veel dieren nemen en als je ze eten of drinken geeft krijg je veel meer planken en iets anders

 50. Hoe kom ik aan landaktes, en markeerders? Ben in level 22, maar kan totaal niet meer uitbreiden.

 51. Ik heb met het rad van fortuin 2 maal een wit opgerold papier of handdoek met een rode strik erom gekregen.
  Heb geen idee wat dat is en kan het nergens terugvinden

   • Even vertaald: Je hebt de brieven met strik dus nodig om je land uit te breiden dat aan de overkant van de weg ligt. Het zijn vaak de stukken land met ‘versieringen’ erin, zoals bijv. de versierde bomen/ballonnen. Als je op zo’n stuk land klikt zie je rechts in beeld hoeveel brieven met strik je nodig hebt om uit te breiden en hoeveel je er al zelf in je bezit hebt.

 52. Er is een nieuwe uitbreiding, een Zoo. Om die te unlocken moet ik eerst het bureau van de zoo herstellen maar ik vind dat bureau nergens… heb de stad afgezocht, in de winkel gekeken… iemand raad..

  • Als je de update hebt gedraaid, dan vindt je het gebouw rechtsboven je station, aan het water. Klik er op om te unlocken, duurt een paar uur voordat je deze dan kunt gebruiken.

 53. Mijn bomen zijn bruin maar kan er geen uitroeptekens bij zetten alleen maar omzagen wat moey ik doen?

 54. Heey Ik heb een vraag hoe kan je pompoenen oogsten ik heb geen idee hoe ik naar dat andere schermpje van die dingen moet gaan

 55. Hallo,
  Weet iemand hoe je de boom met versiering kunt kappen?
  Heb je daar meer voor nodig misschien dan een bijl?
  Het stuk land waar hij op staat heb ik al aangekocht.

  • Hoeft niet te kappen, je kan hem bewaren door in de doos te doen, je kan hem daarna ook in je stad zetten

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.