6 Hay Day Top Tips

hay day top tipsHoe kom je vooruit in Hay Day, het verslavende boerderij spel, zonder pakken echt geld uit te geven

Hay Day is een van de meest populaire gratis spelletjes in de App Store, maar als je niet oppast kan het je een hoop geld kosten aan in-app aankopen. Hier zijn een paar tips die ik heb bedacht over hoe je vooruit komt in het spel zonder een cent te betalen.

Hay Day geeft je de leiding over de renovatie van een boerderij die een beetje vervallen is. Planten en oogsten van gewassen, de veestapel uitbreiden, land ontginnen, en goederen maken die je, met een leuke winst, kunt verkopen aan lokale bedrijven en consumenten.

Bij elk nieuw level komen nieuwe producten beschikbaar die je kunt maken, nieuwe dieren en gewassen, en een aantal andere handige goodies om je te helpen met het uitbouwen van je boerderij.

Net als in de meeste gratis games, is er een in-app aankoop mogelijkheid die je kunt gebruiken om met echt geld in het spel diamanten te kopen die je vooruit helpen en je uit de problemen kunnen helpen. De tips die ik voor je heb, zijn juist bedoeld om die problemen zoveel mogelijk te voorkomen.

6 Hay Day Top Tips

1. Zorg dat je nooit zonder zaad zit

{{adsense_article}}

Elk gewas dat je plant, zal haar opbrengst verdubbelen na de oogst – als je bijvoorbeeld 1 maïs plant in je akker, levert twee mais eenheden in je silo. Zo verleidelijk als het is om alle zaden in je silo te gebruiken om een mooie bestelling te vullen, doe dat vooral niet. Plant die zaden maar zorg ervoor dat je altijd genoeg beschikbaar houdt om de producten die je later nodig hebt te kunnen maken. Als je dat namelijk niet doet, heb je geen andere keuze dan om diamanten te gebruiken om meer zaden te kopen.

Vooral als je bedrijf groeit, moet je altijd een ruime voorraad tarwe, maïs, soja en ander dierenvoer in je silo beschikbaar houden. Die ga je nodig hebben om voortdurend je vee te voeren.

2. Plant langzaam groeiende gewassen ‘s nachts of tijdens werkuren

Sommige gewassen hebben maar een paar minuten nodig om op te komen – tarwe, maïs en wortelen groeien bijvoorbeeld allemaal binnen de tien minuten. Anderen, zoals pompoenen en indigo, hebben daar uren voor nodig. Zorg ervoor dat je die gewassen plant voordat je gaat slapen, of als je een paar uur druk bent met werk of school. Op die manier zullen ze klaar zijn wanneer je terug bent en kun je ze oogsten en gebruik als je ze nodig hebt.

Dezelfde regel geldt voor de producten die je maakt. Veel daarvan duurt enkele uren om te maken, dus zorg ervoor dat je start met de productie voordat je naar bed gaat. Wanneer je de volgende dag wakker wordt, zullen ze netjes voor je klaar liggen.

3. Doe geen moeite voor de bezoekers van je boerderij

Bezoekers van je boerderij willen jouw goederen kopen, maar meestal willen ze er geen beste prijs voor betalen. Dus wees niet bang om nee te zeggen. Ze zullen zich heus niet beledigd voelen, en ze zullen snel genoeg weer terugkomen, zodra ze dat nodig vinden.

Ongeveer de enige uitzondering die ik daarop maak, is als ik ergens een hele grote voorraad van heb, zoals eieren. Of als het iets is wat ik echt snel kan maken, zoals tarwe.
Dit brengt mij bij mijn volgende punt …

4. Gebruik je kraam ​​om je schatkist vullen

In plaats van goederen aan de bezoekers van je kraam te verkopen, kun je ze beter aan je vrienden en volgers verkopen die ook Hay Day spelen. Je kunt in de krant kijken om te zien waar andere spelers bepaalde producten voor verkopen. Wat ik eigenlijk meestal doe is gewoon de maximum prijs van het artikel nemen en daar 10 procent vanaf halen. Meestal verkopen de goederen dan behoorlijk snel.

5. Wees niet bang om nee te zeggen tegen orders op het bord

Je prikbord zal zich vullen met bestellingen van bedrijven in de buurt die jouw goederen nodig hebben – winkels, salons, scholen, kerken en nog veel meer. Ze zijn meestal bereid om een eerlijke prijs te betalen, maar soms heb je niet genoeg goederen om de bestellingen te leveren. Of het zal veel te lang duren, of je hebt niet eens de apparatuur of dieren die je nodig hebt om de bestelling klaar te maken. Wees dan niet bang om deze bestellingen in de prullenbak te gooien.

Je zult wel een paar minuten moeten wachten tot de volgende bestelling aankomt, maar als je die wel kunt leveren, is dat wachten zeker de moeite waard. Wat heb je tenslotte aan bestellingen die je niet kunt of wilt leveren.

6. Zorg voor evenwicht tussen geld en ervaring (sterren)

Als je bestellingen komen, zie je aan de onderkant twee figuren verschijnen – munten en sterren. Munten zijn het geld dat je krijgt voor elke bestelling, en de sterren zijn de ervaringspunten die je krijgt voor het leveren van die bestelling.

Succes bij Hay Day is zowel afhankelijk van het bereiken van hogere levels als over het verdienen van geld, dus kijk zorgvuldig naar die bestellingen. Het kan de moeite waard zijn om te kiezen voor een bestelling die minder geld, maar meer sterren oplevert om je te helpen een level hoger te komen.

7. En nog een cheat – herlaad het spel om de krant te vernieuwen

Ik heb je al zes tips en trucs gegeven, maar ik had je ook nog een cheat beloofd, dus hier komt ie: De krant geeft je de actuele aanbiedingen van goederen die andere Hay Day spelers verkopen. Je kunt de krant dwingen om te vernieuwen door het spel helemaal af te sluiten en het dan weer op te starten. De krant wordt dan vernieuwd en je ziet weer nieuwe deals.

En als ik zeg stoppen met het spel, bedoel ik dat je het uit het actieve geheugen moet halen. Als je niet weet hoe je dit moet doen, volg dan deze instructies:

In iOS 4 – iOS 6 stop je apps door te dubbelklikken op de Home-knop en dan een pictogram ingedrukt te houden in de app switcher lade tot deze wiebelt. Vervolgens tik je op de X om de app  te sluiten.

In iOS 7 gaat het als volgt:

  •      Dubbelklik op de Startknop om de multitasking-interface te lanceren
  •      Raak een app aan en hou vast. Schuif hem omhoog en weg.
  •      Hou je vinger op meerdere iconen om deze tegelijk weg te gooien. (Maximaal drie).

Ik hoop dat je met deze 6 Hay Day Top Tips minder echt geld hoeft uit te geven aan het kopen van diamanten waardoor het spelen van Hay Day nog veel leuker zal worden. In elk geval voor je portemonnee…

{{adsense_article}}

3 Comments on 6 Hay Day Top Tips

  1. Beetje omslachtig om je spel helemaal af te sluiten voor de krant: de krant wordt namelijk elke paar minuten vernieuwd, dus doe tussendoor even iets anders, zaai nieuwe zaadjes en oogst de oude planten, en als je veel ‘opdrachten’ in je krant hebt, kan het zelfs zo zijn dat je krant al vernieuwd is voordat je klaar bent! Dat lijkt me iets handiger (en minder tijdrovend 😉 )

  2. Of ga alle advertenties af door de kraampjes te bezoeken. vaak zit er in de kraam leukere dingen dan wat de advertentie laat zien. Voordat je bij pagina 5 bent is je krant weer vernieuwd.

    ander handig weetje is dat ipv omslachtig afsluiten je ook een ander land kunt selecteren. (links boven instellingen) dan heb je ook gelijk een nieuwe krant. Na even oefenen heb je er een snelle handigheid in.

    succes.

  3. Ik heb een hele irritante volger waar ik vanaf wil , ik heb deze al zeker 20 keer verwijderd , maar hij/zij blijft terugkomen , en kaapt alles weg wat voor mijn vrienden bedoeld is , zelf verkopen ze niets , alleen af en toe wat tarwe , ik wil sowieso geen volgers ! Hoe kom ik van deze persoon af , op Facebook al gezocht om te blokkeren , maar is niet te vinden .. De naam is King of the castle!!! en is de kraam van Oli … Wie kan mijn helpen om van deze volger af te komen ? Bij voorbaat dank ! Groetjes , Ans ..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.