Hay Day vissen vangen!

Sinds de laatste grote update van Hay Day kun je vissen vangen! Na de reparatie van het bootje naast de haven kun je zowaar vissen vangen in dit mooie boerderij spel. Hoe het werkt? Digitalweb legt het uit: Hoe kun je in Hay Day vissen vangen?

Hoe kun je in Hay Day vissen vangen?

Met de visvijver uitbreiding voegen de makers van Hay Day een nieuwe dimensie toe aan het spel. Zodra je de half gezonken vissersboot hebt gerepareerd, kun je met een klik op datzelfde bootje naar de visvijver ‘varen’. Net als op de boerderij is ook hier ruimte voor uitbreiding, die ook te kopen zijn met dezelfde items (hamer, akte, paaltje).  Voor elke nieuwe vis kun je ook weer diamanten verdienen.

Haakjes maken!

Voordat je kunt gaan vissen, zul je eerst haakjes moeten maken. De haakjes zijn er in 5 smaken: oranje, paars, blauw, groen en rood. De rode kun je gratis maken, de overige kleuren kosten je een gekleurde bon/voucher/ticket/dingetje (of hoe je ze zelf ook noemt). De rode haakjes duren dan ook het langst om te maken, de met zeldzame oranje en paarse gekochte haakjes zijn natuurlijk het snelst klaar. Ook hier hebben de makers nagedacht over hun verdienmodel.

Vissen vangen!

Met de haakjes, die keurig worden opgeslagen in je viskoffer (maximaal 20) kun je dan eindelijk in Hay Day vissen vangen. Klik op een beschikbare plek in de vijver en sleep een haakje naar het water. Je zult zien dat de vissen altijd bijten! Zodra je de vis hebt gevangen, valt er een meeuw uit de lucht en zul je moeten wachten dat het stukje vijver weer beschikbaar is.

Zodra je een vis aan je haak hebt, zal hij proberen te ontsnappen uit het cirkeltje wat je ziet. Zorg ervoor dat de vis in het steeds kleiner wordernde cirkeltje blijft tot de rand groen wordt. Dan zal de vis opspringen uit het water en heb jij je (eerste) vis gevangen hebben.

Voor elke vis krijg je in ieder geval een visfilet en blauwe sterren. ALs je een bepaalde vis voor het eerst vangt, krijg je diamanten. Van elke vis kun je een bronzen (1 diamant), zilveren (2) en een gouden (3) exemplaar vangen, afhankelijk van het gewicht. In de vissershut worden je vangsten bijgehouden in het grote visboek. Daar kun je ook je verdiende diamanten claimen.

Met de verschillende kleuren haakjes vang je verschillende soorten vis. Natuurlijk zijn de ‘oranje en paarse vissen’ het meest zeldzaam. Je zult zien dat, zelfs na enkele weken dagelijks vissen, een groot aantal vissen nog niet is gevangen. De makers proberen je hiermee (nogmaals) te overtuigen van het aankopen van diamanten om deze voor oranje/paarse tickets om te ruilen. Jammer.

Wat kan ik met die vis?

Met de gevangen vis kun je niets, wel met de visfilets die bij elke vis aan je voorraad wordt toegevoegd. Met deze visfilets kun je 3 nieuwe artikelen produceren: Vis met Friet, een Visburger (bereiden op de Barbecue) en een Vistaartje (op de Quicheoven).

Leuk?

Nu weet je  dus hoe je in Hay Day vissen vangen kan. Is het leuk? Ja, de eerste 2-3 dagen is het leuk. Daarna al minder, maar nog steeds spannend om steeds nieuwe vissen te vangen (en daarmee dus gratis diamanten verdienen). Na 2-3 weken heb je de meeste ‘vangbare’ vissen wel gevangen en wordt het saai. Je begrijpt dat het vangen van de speciale vissen (met oranje en paarse haakje) onmogelijk is, zonder wat geld uit te geven aan de eerdergenoemde briefjes/tickets/vouchers/dingetjes. En dat is jammer.

1 Comment on Hay Day vissen vangen!

  1. Is er een lijst met welke vissen er allemaal zijn en met welk aas in welk gebied je ze kunt vangen? Had een lijst gevonden maar die is niet up to date en mist dus nog veel soorten

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.