Hoe kan ik zelf een website maken?

Hoe kan ik zelf een website maken? Er zijn steeds meer mensen die een antwoord zoeken op die vraag. Gelukkig wordt het je tegenwoordig erg makkelijk gemaakt. Er zijn verschillende manieren om zelf een website te maken, ook als je weinig tot geen technische kennis hebt! Wij laten je graag kennismaken met deze manieren zodat je direct aan de slag kunt.

Website maken via WordPress.com

De meeste mensen die zelf een website willen maken gaan aan de slag met WordPress.com. Dat is verreweg de eenvoudigste manier om een website op te zetten. Je kunt zelf bepalen wat voor layout je wilt. Teksten en afbeeldingen kun je eenvoudig toevoegen, zo kun je een website maken die je voor ogen hebt. Groot voordeel van WordPress.com is dat het volledig gratis is. Geen dure maandelijkse abonnementen die je moet betalen, gewoon 100% kosteloos!

Heb je technische kennis?

Heb je verstand van PHP, SQL en hosting? In dat geval kun je de zogenaamde WordPress core bestanden downloaden en uploaden naar je eigen server omgeving. Dit is iets meer werk in vergelijking tot een website via WordPress.com, maar de mogelijkheden zijn ook groter. Je kunt namelijk gebruik maken van duizenden verschillende plugins. Met deze plugins kun je alle kanten op. Zo kun je eenvoudig contactformulieren, diashows of gastenboeken toevoegen aan je website. Downloade de core bestanden, upload ze naar een webserver en stel de database gegevens in (wp-config.php). Daarna kun je direct aan de slag!

Aan de slag met Bootstrap

Heb je weleens gehoord van Bootstrap? Het voordeel van Bootstrap is dat de templates / designs die je gaat gebruiken volledig responsief zijn. Dat betekent dat ze perfect werken op zowel computers, laptops, smartphones en tablets. Bootstrap werkt op alle schermen. Om met Bootstrap aan de slag te kunnen gaan heb je een zogenaamde editor nodig. Er zijn editors waarbij je alleen de html / css code ziet, maar er zijn ook editors met een design gedeelte. Je kunt dan precies zien hoe de website eruit komt te zijn. Wil je een editor met design gedeelte erin, probeer dan eens Dreamweaver.

Website laten maken door een bedrijf

Zie je het toch niet zitten om zelf een website te maken? Je kunt het natuurlijk door een bedrijf laten doen. De kosten voor een website gaan echter al wel snel richting de paar honderd euro. Wijkt hetgeen je wil af van de standaard, dan kunnen de kosten nog verder oplopen. Wij raden je sowieso aan om meerdere offertes op te vragen bij verschillende webdesign bedrijven. Je kunt op die manier eenvoudig vergelijken en de goedkoopste uitzoeken. Ken je toevallig een student die ICT studeert? Misschien kan hij/zij je helpen met het opzetten van je site. Je bent dan over het algemeen een stuk voordeliger uit!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.