Steeds vaker merk ik dat een goede en snelle internetverbinding steeds belangrijker wordt. Niet in de laatste plaats omdat ik een beroep heb waarbij ik veel digitaal moet aanleveren. Thuiswerken is binnen mijn bedrijf een optie en het werkt ook perfect als je goed en snel internet hebt. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de beste mogelijkheid voor goed en snel internet.

Op zoek

Tijdens mijn zoektocht (het was niet zo’n grote) kwam ik er al snel achter dat glasvezel internet de beste optie is op dit moment. Er is geen snelheidsverlies meer tijdens uploaden en downloaden. Data worden gemakkelijker verstuurd door een sterke glazen draad. Het leek mij dus de perfecte oplossing. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de beste aanbieding. En nu komt het…

Balen

Waarschijnlijk voel je hem al aankomen. Er is geen glasvezel internet beschikbaar op de plek waar ik woon. Omdat glasvezel een relatief nieuwe mogelijkheid is, liggen de kabels nog niet overal in de grond. Als er geen kabels zijn, kan er ook geen internet op aangesloten worden. Pech voor mij dus want hoe graag je ook glasvezel wilt, als er niets in de grond ligt om het waar te kunnen maken dan krijg je het gewoon niet.

Toch liet het mij niet helemaal los. Ik ben gaan kijken naar de plannen van de gemeente voor het aanleggen van deze kabels. Ook daar in werd ik helaas teleurgesteld. Er zijn op korte termijn namelijk geen plannen om dit binnen de gemeente te gaan aanleggen. Soms komt het ook voor dat bedrijven het toch willen leggen als er subsidie beschikbaar is om het te gaan leggen zodat de kosten niet zo hoog zijn. Maar ook die subsidie wordt binnen onze gemeente niet gegeven. Ik moet dus gebruik blijven maken van kabel internet.

In eerste instantie was ik op zoek gegaan naar sneller internet omdat ik boven niet altijd een goede verbinding heb. Nu denk ik toch dat ik een kleine oplossing heb gevonden. Ik ga namelijk een WI-FI versterker kopen en plaatsen. Als het goed is, wordt de verbinding dan aanzienlijk verbeterd. Een WI-FI signaal wordt namelijk gemakkelijk verstoord door allerlei dingen als muren, afstand, plafond en dergelijke. Zo’n versterker pikt een signaal op en versterkt het. Dit kan er dus voor zorgen dat je (in mijn geval) boven ook weer sterker en sneller internet hebt. Ik ga het in ieder geval snel proberen!