iPad – zoeken op webpagina?

iPad zoeken op websiteVeel iPad gebruikers, waaronder ikzelf, zijn niet gelukkig met het gebrek aan een duidelijke ‘zoeken op webpagina‘ functionaliteit op de iPad (Mini).

Het is zeer vervelend om door een hele webpagina te scrollen om te vinden waar je naar op zoek bent. Dat kan handiger zou je denken.

Sinds iOS 7 is deze functie in Safari een beetje verstopt. Zoeken op een webpagina in Safari doe je nu op de volgende manier:

Type de tekst die je wilt zoeken in de url-balk. Er wordt nu een lijst geopend. Onderin zie je staan ‘Op deze pagina’ met daaronder het aantal hits op de huidige pagina. Handig? Niet echt handig misschien, maar het werkt wel.

Zoeken op een webpagina in Google Chrome is nog eenvoudiger.Klik op de 3 horizontale streepjes rechtsboven om het menu te openen. Klik op ‘Zoeken op deze pagina’ en type de zoekopdracht in het zoekvenster.

{{adsense_article}}

Aangezien ik zelf mijn iPad 2 bedien met een toetsenbord, gebruik ik graag een sneltoets combinatie. Helaas heb ik deze nog niet ontdekt. Laat hieronder a.u.b. even een berichtje achter als jij deze wel weet!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.