iPhone batterijduur verlengen met deze 15 tips

De meeste iPhones van tegenwoordig draaien op iOS 7, de laatste versie van het mobiele besturingssysteem van Apple. Eind deze zomer zal, als het goed is, iOS 8 uitgebracht worden. Maar tot die tijd moeten we het doen met iOS 7. Net als alle voorgaande versies, beschikt iOS 7 weer over een hoop extra mogelijkheden. Extra mogelijkheden betekent echter ook dat de batterij van je iPhone een minder lang leven beschoren is. Je mag echt van geluk spreken als je, bij intensief gebruik, je iPhone langer dan een dag kunt gebruiken.

De accuduur verschilt ook enorm per iPhone. De nieuwste iPhones, zoals de iPhone 6S hebben een betere accuduur. Naar alle waarschijnlijkheid zal het vanaf september 2016 mogelijk zijn een iPhone 7 te kopen met een sterk verbeterde accuduur.

Wil je weten hoe je meer uit de batterij van je iPhone kunt halen? Lees dan de onderstaande tips voor het verlengen van de iPhone batterijduur!

Tip #1: Dynamische achtergrond; leuk maar niet efficiënt

Een dynamische achtergrond is een van die nieuwe toevoegingen in iOS 7. Met een dynamische achtergrond zal de achtergrond van je vergrendelingsscherm en je home scherm subtiele veranderingen vertonen. Een leuke verrassing voor de gadgetfreaks. Deze dynamische achtergronden doen echter ook een groter beroep op je batterij. Daarom is het aan te raden om geen dynamische achtergrond in te stellen als je batterij je lief is.

Dynamische achtergrond uitschakelen:

Navigeer naar Instellingen > Achtergrond en helderheid en stel een reguliere afbeelding als achtergrond in.

Tip #2: Voorkom dat apps zich op de achtergrond blijven verversen

Een andere feature van iOS 7 is de mogelijkheid om apps op de achtergrond te laten draaien en zichzelf te laten verversen. Hiermee kun je natuurlijk een hoop tijd besparen omdat je niet iedere app handmatig hoeft te verversen. Zoals je kunt verwachten, staat hier natuurlijk wel wat tegenover. Al die apps die zich blijven verversen op de achtergrond, hebben een negatieve invloed op de levensduur van je batterij.

Ververs Apps op de achtergrond feature uitschakelen:

Navigeer Instellingen > Algemeen > Ververs Apps op achtergrond en schakel deze feature uit.

Je kunt er ook voor kiezen om alleen bepaalde apps uit te schakelen in het geval dat slechts een aantal specifieke apps voor problemen zorgt.

Tip #3: Verwijder apps die je niet gebruikt

Apps hebben de neiging om energie van de batterij te slurpen, ook als je deze nauwelijks gebruikt.

Ga dus je lijstje met apps langs en verwijder alle apps die je nauwelijks of niet gebruikt.

Tip #4: Motion effects zijn leuk maar niet altijd even nuttig

Motions effects zijn ook nieuw sinds de introductie van iOS 7. Deze feature toont animaties zodat de hiërarchie van de gebruikersinterface van iOS 7 beter begrijpbaar is. Als doorgewinterde iOS 7 gebruiker, voegen deze animaties echter weinig toe. En aangezien die animaties wel energie kosten, kun je deze beter uitschakelen.

Motion effects uitschakelen:

Navigeer naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verminder beweging om de Motion effects uit te schakelen.

Tip #5: Schakel automatische updates van de App Store uit

Net als andere apps wordt de App store automatisch ververst en haalt deze app haar eigen updates binnen. Dit kan je opnieuw een hoop tijd besparen maar dit gaat wel ten koste van je batterij.

Automatische updates App store uitschakelen:

Navigeer naar Instellingen > iTunes en App store en scroll omlaag totdat je de optie Automatische downloads ziet. Zet in deze optie de knop Updates uit.

Tip #6: Is het berichtencentrum echt nodig?

Sinds iOS 7 kun je voor bijna elke gebeurtenis een berichtje krijgen. Dit is natuurlijk reuze handig maar als je niet zit de wachten op deze overvloed van meldingen, dan kun je het berichtencentrum ook uit schakelen.

Aantal berichten in het berichtencentrum minimaliseren:

Navigeer naar Instellingen > Berichtencentrum en scroll omlaag totdat je de optie Overzicht van Vandaag ziet. Schakel alle berichten die je niet wilt ontvangen uit.

Tip #7: Locatievoorzieningen zijn niet voor iedere app nodig

Tegenwoordig maken steeds meer apps gebruik van jouw locatie. In sommige gevallen is dit niet nodig voor het optimaal functioneren van de app en het raadplegen van de GPS kost eenmaal energie.

Locatievoorzieningen uitzetten:

Navigeer naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen en schakel deze uit.

Je kunt ook per app de locatievoorzieningen uitschakelen.

Tip #8: Automatisch zoeken met Spotlight

Je kunt ook je batterij besparen door de optie Zoeken met Spotlight uit te schakelen. Deze feature verzamelt automatisch relevante en minder relevante informatie over apps, muziek, podcasts, gebeurtenissen en meer.

Zoeken met Spotlight uitschakelen:

Navigeer naar Instellingen > Algemeen > Zoeken met Spotlight en schakel deze optie uit.

Tip #9: Push Notifications; leuk maar met mate

Push Notifications kunnen handig zijn, maar als jij overladen wordt met deze berichten, dan zul je dit al snel merken aan de levensduur van je batterij. In dat geval kun je deze feature beter uitschakelen.

Push Notifications uitschakelen:

Navigeer naar Instellingen > Berichtencentrum en scroll omlaag totdat je de optie Inclusief ziet. Hier tref je een lijst met apps. Schakel voor alle apps de Push Notifications uit wanneer deze overbodig zijn.

Tip #10: Mobiel internet; schakel het uit indien het niet nodig is

Alle nieuwe iPhones beschikken over zowel 3G als 4G mobiel internet. Als je echter geen gebruik maakt van het internet of je via een Wi-Fi verbinding contact maakt het met internet, dan heb je de mobiele 3G- of 4G verbinding niet nodig. Wanneer deze mobiele verbinding echter nog op de achtergrond blijft aanstaan, trekt deze langzaam maar zeker je batterij leeg.

Mobiel internet uitschakelen:

Navigeer naar Instellingen > Mobiel Netwerk en schakel deze uit.

Tip #11: Je iPhone opnieuw opstarten

Net als bij een gewone PC kan het zijn dat het nodig is dat je je toestel opnieuw moet opstarten.

iPhone opnieuw opstarten:

Houd de Home knop en de Slaap/Wakker worden knop tegelijkertijd in voor ongeveer 10 seconden. Je zult nu het Apple logo op je scherm te zien krijgen en het toestel wordt opnieuw opgestart.

Tip #12: Netwerkinstellingen herstellen naar fabrieksstand

Soms kan het zijn dat de netwerkinstellingen van je iPhone zodanig vervuild zijn, dat het beter is om deze volledig te resetten.

Herstellen van je netwerkinstellingen:

Navigeer naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel netwerkinstellingen

Houd er rekening mee dat je door de netwerkinstellingen alle opgeslagen wachtwoorden kwijt raakt!

Tip #13: Telefoon automatisch vergrendelen en uitschakelen

Net als met de oude Nokia toestellen van vroeger is het raadzaam om de iPhone zichzelf na verloop van tijd automatisch uit te laten schakelen en in vergrendelingsmouds te zetten. Als je langer met je batterij wilt meegaan, dan is het aan te raden om het interval voordat de iPhone zichzelf vergrendeld zo kort mogelijk te houden.

Automatisch slot instellen:

Navigeer naar Instellingen > Algemeen > Automatisch slot en kies een interval.

Tip #14: Laat je Wi-Fi niet nutteloos zoeken naar netwerken

Wanneer je je telefoon overal mee naar toe neemt, dan zal je iPhone overal nieuwe verbindingen tegen komen. De wereld is inmiddels behoorlijk digitaal en overal tref je draadloze netwerken. Het zoeken en vinden van deze draadloze verbindingen kost een hoop energie en heeft dus een negatieve invloed op de levensduur van je batterij.

Zoeken naar verbindingen uitschakelen:

Navigeer naar Instellingen > Wi-Fi en scroll omlaag totdat je de Aan/Uit knop voor de optie Vraag om verbinding ziet. Schakel deze knop uit.

Tip #15: Hoe helderder je scherm, hoe sneller je batterij leeg is

Het instellen van je scherm op de hoogste helderheids-stand, brengt helaas het nadeel mee dat je batterij echt veel sneller leeg raakt. Het is dan ook aan te raden om deze stand aan te passen aan jouw omgeving. Je kunt er ook voor kiezen om het instellen van de helderheid volledig automatisch te laten verlopen.

Helderheid scherm aanpassen:

Navigeer naar  Instellingen > Achtergrond en helderheid. Je kunt hier de helderheid van het scherm aanpassen en instellen om deze zich automatisch aan de omstandigheden aan te passen.

Meer tips voor het verlengen van de iPhone batterijduur

Door je iPhone op de juiste manier in te stellen kun je het aantal oplaadbeurten per week aanzienlijk verminderen. Heb jij nog tips voor je mede iPhone gebruikers? Of weet je misschien een hele handige app om je iPhone batterijduur te vergroten? Laat dan hieronder een reactie achter waarin je jouw tip met andere lezers deelt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.