Wat is een keylogger en kan het kwaad?

Een keylogger hoort thuis in het rijtje virussen. Een keylogger is een stukje software dat op je computer wordt geïnstalleerd. In de meeste gevallen heb je dit niet door. De software kan vervolgens allerlei handelingen uitvoeren waar je geen weet van hebt. De naam zegt het eigenlijk al, het programma logt de “keys” die je indrukt. Dus elke keer als je op je toetsenbord een toets indrukt wordt dit opgeslagen. Daarnaast kan een keylogger ook schermafdrukken maken en opslaan. Deze gegevens kunnen vervolgens worden verstuurd naar iemand die je in de gaten wil houden. Het grote nadeel van een keylogger is dat niet alleen zoekopdrachten die je via Google intikt bijvoorbeeld worden verzonden, maar ook als je wachtwoorden intikt kunnen deze verzonden worden. Kwaadwillenden kunnen dus aan je persoonlijke gegevens komen als je een keylogger op je computer hebt staan.

Keylogger verwijderen

Als je erachter bent gekomen dat je een key logger hebt dan is dat enorm vervelend natuurlijk. Gelukkig hoef je niet bang te zijn dat je nooit meer van dit type virus afkomt. Je kunt een key logger verwijderen door gebruik te maken van een virusscanner. Met zo’n virusscanner kun je de hele computer scannen. Als het programma een key logger, of een ander type virus heeft gevonden kun je ervoor kiezen deze te laten verwijderen.

Goede virusscanner

Als je een goede virusscanner wilt downloaden of kopen dan kan dat een lastige zoektocht zijn. Welke virusscanner moet ik kiezen? Er zijn er tegenwoordig enorm veel! Je kunt kiezen uit gratis virusscanners en betaalde varianten. Een virusscanner waar je voor moet betalen hoeft niet per definitie beter te zijn. Zet alle voordelen per virusscanner dus op een rij voordat je besluit er één te kopen. De bekendste virusscanners hebben wij op een rij gezet voor je:

AVG virusscanner
AVAST virusscanner
Norton virusscanner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.