Het kopen van kleren voor kinderen kan heel leuk zijn. Het is heel schattig en kleren kopen is sowieso leuk om te doen! Maar kinderkleren hebben wel het nadeel dat deze niet altijd even lang mee gaan. Kinderen groeien snel en ze zullen dan ook in een mum van tijd uit de kleren groeien. Daarop komt nog dat kinderen spelen, binnen en buiten. Vooral broeken krijgen het hierdoor zwaar te verduren en ze gaan niet al te lang mee. Maar hoe zit het met jassen? Hoeveel zijn er eigenlijk precies nodig?

Winterjassen

Een stevige winterjas is van veel belang, zeker voor buiten spelende kinderen. Net zoals bij kleren voor volwassenen, is het bij kinderen fijn als kleren en jassen er een beetje leuk uitzien. De meeste kinderen vinden dit niet zo belangrijk en het zal gemakkelijk nog een aantal jaar duren voordat zij kijken naar welke kleuren en pasvormen goed op hen staan. Toch is het als ouder al wel leuk om naar te kijken. Hiernaast is het belangrijk, zeker voor de kinderen zelf, dat er goed bewogen kan worden in de jas. Anders kan er immers niet in gespeeld worden. Dit spelen, rennen, rollen en schuiven over de grond zal een jas zeker vies maken. Daarom wordt het hebben van twee winterjassen voor kinderen aanbevolen. Het kan ook zo zijn dat het hier gaat om een winterjas en een ietsjes dunnere tussenjas.

Zomerjassen

Zomerjassen horen er natuurlijk, net zoals winterjassen, goed uit te zien en lekker te zitten. De hoeveelheid verschilt daarentegen wel van de hoeveelheid winterjassen die handig is om te hebben. Dit komt omdat kinderen vaak geen zomerjassen aan willen doen voor het buitenspelen of dat zij deze uitdoen tijdens het spelen. Ze worden vanzelf warm! Daarnaast kan een zomerjas vervangen worden door een spijkerjack of een goed vest. Het hebben van één goede zomerjas is fijn, ook voor de wat nettere gelegenheden, maar meer is eigenlijk niet nodig.

Merken

Dan sluiten we af met nog twee merken die bekeken kunnen worden. Allereerst, parajumper kids. Parajumper is echt een jassenmerk. Ze hebben zich ook uitgebreid naar t- shirts, broeken, truien en vesten, maar staan nog voornamelijk bekend om het grote aanbod jassen. Het zijn warme, stoere jassen met modellen geschikt voor iedereen, en het is zeker een goed idee om je kind erin te kleden.

Een tweede merk is malelions kids. Dit is nog een jong merk, uit 2019. Maar dat het pas vers op de markt is, betekent dit dat het geen succes kan zijn. Malelions staan minder bekend om hun jassen, maar scoren wel hoog op trainingspakken, t- shirts en alles wat iemand maar nodig kan hebben voor de zomer. Er zit zeker wel een leuk jack bij voor in de warmere maanden.