Bijna iedereen, in ieder geval van mijn leeftijd, heeft wel eens een telefoon of tablet laten vallen om te ontdekken dat het scherm helemaal gebroken is. Veel van ons gaan rustig door met de telefoon gebruiken, ook al is dat helemaal niet zo verstandig. Jouw telefoon gaat alleen maar verder stuk, totdat je op een bepaald moment ineens zonder telefoon zit. Je kan dan misschien niet eens meer bij jouw bestanden die niet op een verwijderbare geheugenkaart staan. Ook kan jij jouw vingers openhalen aan het scherm, en ik kan je uit ervaring vertellen dat het vervelender is dan het klinkt. Minuscule glassplinters kunnen zich in jouw vinger boren, en het kan heel lastig zijn die er uit te krijgen. Daarom sta je eigenlijk voor de keuze om jouw telefoon, bijvoorbeeld een iPhone, te laten repareren, of een compleet nieuw model te kopen.

Waarde afwegen

Een iPhone reparatie kost gemiddeld genomen redelijk wat geld. Ook als alleen het scherm stuk is ben je vaak veel geld kwijt. Een nieuwe kopen is echter nog een stuk duurder. Je wilt daarom een goede afweging maken tussen de twee opties. Hoe lang kan je nog met jouw telefoon doen met reparatie? Als je toch al van plan was over een jaartje een nieuwe telefoon te kopen, dan is het 't misschien niet waard. Heb jij jouw telefoon eigenlijk pas net, dan kan je nog een paar jaar verder met een gerepareerde telefoon. Ook kan je even kijken wat je zou kunnen verdienen met het verkopen van jouw gebroken telefoon. Misschien is het verschil tussen wat je verdient en wat je uitgeeft aan een nieuwe telefoon wel kleiner dan wanneer je het laat repareren. In dat geval wil je natuurlijk ook een nieuwe telefoon kopen.

Denk aan de tijdsduur

Een iPhone reparatie kan ook vrij lang duren. Met een beetje mazzel is het in een paar uurtjes gedaan, maar met een beetje pech ben jij jouw telefoon wekenlang kwijt. Als de telefoon helemaal terug moet naar de fabriek, dan gaat dit gewoon lang duren. Je wilt niet te lang zonder telefoon zitten, en misschien heb jij je telefoon ook wel gewoon nodig voor jouw werk. Je kan dan kiezen om jouw telefoon maar gewoon te verkopen, of om een optie voor een leentoestel aan te vragen. Bij veel reparateurs kan dit gewoon, en bieden zij jou dus een tijdelijke telefoon aan. Met een beetje mazzel kunnen ook meteen alle contacten tijdelijk overgezet worden. Hierdoor heb je weinig last van de reparatie, en kan je bijvoorbeeld dus ook gewoon verder werken!