Last van wegvallend WIFI signaal?

Vind je het ook zo vervelend dat je WIFI signaal steeds wegvalt of dat webpagina’s traag laden? Gelukkig zijn er verschillende manieren om het WIFI signaal te verbeteren. Als je onze tips doorleest en toepast zeg je vaarwel tegen wegvallend WIFI signaal. Irritaties zullen dan ook snel tot de verleden tijd behoren.

Waar staat de router?

Ga eerst eens na waar de router precies staat. Bij de meeste mensen is dit in de meterkast. Dit is echter een hele slechte plek om een router te plaatsen. De router wordt vaak omringt door dikke muren die het signaal niet goed doorlaten. Probeer dan ook een andere plek voor je router te zoeken als dat mogelijk is. Is de woonkamer de plek waar het meest gebruik wordt gemaakt van WIFI? Probeer de router in dat geval in de woonkamer te plaatsen. Hoe dichter je bij de router zit, des te beter het signaal over het algemeen.

Analyseren van WIFI kanaal

Op welk WIFI kaneel zendt je router uit? De meeste routers maken gebruik van standaard kanalen zoals 6 of 11. Het nadeel hiervan is dat er vaak verschillende netwerken op één kanaal zitten. Dit kunnen netwerken van je directe buren zijn bijvoorbeeld. Hoe meer netwerken er op een kanaal zitten des te drukker het wordt. De netwerken verdrukken elkaar waardoor er traag internet kan ontstaan. Daarnaast kan er ook sprake zijn van wegvallend signaal. Met een simpel programma of app zoals Wifi Analyzer. Dit programma onderzoekt welke netwerken er allemaal zijn en op welk kanaal ze staan ingesteld. Je kunt ook zien welke kanalen “rustig” zijn. Het is raadzaam om in je router instellingen het kanaal aan te passen naar een rustig kanaal. Hiermee kun je problemen zoals uitval of trage WIFI oplossen.

Onvoldoende bereik? Repeater is de oplossing!

Werkt WIFI in de woonkamer goed maar krijg je problemen op de 1e verdieping of op zolder? In dat geval kan een zogenaamde repeater de oplossing bieden. De werking van een repeater is heel eenvoudig. Je sluit de repeater aan op een plek waar het signaal nog redelijk goed is. De repeater pikt het signaal op, versterkt het en zendt het opnieuw uit. Het voordeel hiervan is dat je WIFI bereik vele malen groter wordt. Ook op de 1e verdieping en de zolder kun je vervolgens probleemloos internetten!

Overstappen op bekabeld internet

Ben je wegvallend WIFI signaal zat en wil je de perfecte oplossing? Kies dan voor een bekabeld netwerk in je woning. Een bekabeld netwerk is zeer stabiel. De kans op uitval is bijzonder klein, net als op traagheid. Het enige nadeel van bekabeld internet is dat je kabels moet gaan trekken door je woning. Dit kan een lastige klus zijn, want er zijn niet altijd loze leidingen te vinden. Als die er wel zijn is het trekken van kabels een klus die snel en eenvoudig uitgevoerd kan worden. Een ding is zeker als je overstapt op bekabeld internet. Je hebt nooit meer last van een wegvallend of traag internetsignaal!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.