Het wagenpark uitbreiden

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jouw wagenpark, of het wagenpark van jouw bedrijf niet uitgebreid genoeg is om het aantal opdrachten of klanten in behandeling te nemen. In principe is dat een goed teken, want dat duidt op mogelijkheid tot groei. Als je tenslotte meer opdrachten of klanten hebt dan jij op had gerekend, is dat in veel gevallen de eerste stap naar uitbreiding van een bedrijf.┬á Je wilt natuurlijk wel meer opdrachten aannemen, maar daarvoor heb je bijvoorbeeld meer bedrijfswagens nodig. Het is een flinke kostenpost om gloednieuwe bedrijfswagens aan te schaffen. Als je ze daarentegen tweedehands probeert te kopen gaat er weer behoorlijk wat tijd in zitten. Je wilt dan ook goed over deze beslissing nadenken. De uitkomst kan zijn om tijdelijk gebruik te maken van extra auto’s, bijvoorbeeld door een shortlease contract aan te gaan!

Wat is shortlease?

Een shortlease is eigenlijk de gulden middenweg tussen een volwaardig leasecontract, en een huurcontract. Bij “normale” leasing wordt er over het algemeen verwacht dat je een aantal jaar gebruik maakt van de auto. Bij een shortlease contract spreekt men meestal over maanden in plaats van jaren. Uiteraard zitten hier een hoop voordelen aan. Een huurcontract daarentegen is meestal bedoeld voor dagen of weken. Op die manier zit het dus tussen een volwaardig leasecontract en een huurcontract in.

Direct in te zetten

Met een shortlease kan je al binnen een paar dagen gebruik maken van de auto. Zeker als het om een shortlease bedrijfswagen gaat, dan kan het van belang zijn dat je er snel gebruik van kunt maken. Bij het kopen van een nieuwe of tweedehands auto gaan daar al snel meerdere weken overheen.

Uittesten voordat je een permanente aankoop doet

Een ander voordeel van shortlease is dat je zeker weet dat je niet opgescheept zit met auto’s die je eigenlijk niet meer nodig hebt. Het is lastig in te schatten of een grotere hoeveelheid opdrachten slechts een piek is, of een gezonde groei. Met shortlease kan je dus eerst testen of het wel zo verstandig is om nieuwe auto’s te kopen. Als blijkt dat de groei inderdaad gestaag doorgaat kun je alsnog overgaan tot een permanente aankoop.

Ontzettend ruim aanbod

Afhangende van wat voor klussen er gedaan moeten worden heb jij natuurlijk eisen aan een bedrijfswagen. Als je een tweedehands bedrijfswagen zou willen kopen zou het heel lang kunnen duren voordat jij een auto vindt die geschikt is. Bij het shortleasen kun je kiezen uit het complete wagenpark van het leasebedrijf, en dat is vaak zeer groot!