Minecraft Pocket Edition tips en tricks

Minecraft. Of je vindt het helemaal geweldig, of je vindt het helemaal niets.

Maar met dan 10 miljoen verkochte exemplaren, meer dan 40 miljoen geregistreerde accounts en een eigen conventie (MineCon) is MineCraft één van de meest populaire spellen ooit.

Minecraft is tegenwoordig ook op de mobiel te spelen met de Minecraft Pocket Edition.

Ben je zo verslaafd aan Minecraft dat je het niet kunt laten om ook buitenshuis aan je wereld te werken? Lees dan de volgende tips en tricks door voor de Minecraft Pocket Edition om het spel snel onder de knie te krijgen!

Tip 1 – Het onderscheid tussen de creative en survival modus

Minecraft Pocket Edition kan op twee manieren gespeeld worden: de creative en de survival modus.

Als je nieuw bent, of het liefst op je gemak zonder monsters en andere gevaren speelt, dan is de creative modus de optie voor jou. In de creative modus zijn er geen monsters en heb je oneindig grondstoffen. Ideaal voor liefhebbers van SimCity-achtige spellen.

Heb je liever wat meer uitdaging, kies dan voor de survival modus. In deze modus begin je met helemaal niets, en zul je je bestaan vanuit het niets moeten opbouwen. Daarnaast komen ‘s nachts de monsters tevoorschijn die maar één doel voor ogen hebben: jou het leven zuur maken.

Tip 2 – Wat is een “seed” en wat kan ik ermee?

Wanneer je een nieuw spel start en dus een nieuwe wereld aanmaakt, heb je de optie om een “seed” te kiezen. Maar wat is een seed precies? Een seed is een specifieke code die gekoppeld is met een bepaalde lay-out van een wereld. Afhankelijk van welke seed je invult, zul je een andere standaard wereld voorgeschoteld krijgen.

Ben je toe aan een nieuwe wereld die anders is en heb je geen zin om deze zelf op te bouwen, probeer dan de volgende “seed” codes uit:

  • Minecraftia
  • chalkcircles
  • sugarcane
  • batman
  • Watergate
  • nyan
  • hell
  • SkyBlock
  • gargamel

Tip 3 – Sla met je vuist tegen elke boom die je ziet!

Je ziet er dan wel uit alsof je een probleem hebt met het onder controle houden van je agressie. Maar door met je vuist tegen elke boom die je tegenkomt te slaan, bouw je een voorraad hout op. Als je namelijk meerdere malen tegen een boom aan slaat, komt er een houtblok te voorschijn. Deze houtblokken zijn later belangrijk voor het vervaardigen van allerlei objecten.

Tip 4 – Maak een werktafel en een aantal gereedschappen

Wanneer je genoeg houtblokken hebt verzameld, is het tijd om een werktafel (een “Crafting table”) te maken. Ga naar het Craft menu en zet de houtblokken om in een aantal houtplanken. Als je genoeg houtplanken hebt, zul je de optie krijgen om een werktafel te maken.

De werktafel is in Minecraft Pocket Edition van cruciaal belang omdat een aantal gereedschappen niet zonder deze tafel gemaakt kunnen worden. Je hebt maar één werktafel nodig omdat je telkens dezelfde tafel kunt hergebruiken.

Zodra je een werktafel hebt, is het aan te raden om een aantal gereedschappen als een houten bijl en een pikhouweel te maken. Met deze gereedschappen gaat het verzamelen van grondstoffen een stuk sneller.

Tip 5 – Het zoeken naar steenkool

Steenkool is één van de belangrijkste grondstoffen in Minecraft Pocket Edition, dus je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het verzamelen ervan. Steenkool is te herkennen door een zwarte vlek in een blok steen. Dit is echter niet altijd het geval en daarom is het zoeken naar blokken met zwarte vlekken niet de meest efficiënte manier om steenkool te vinden.

Een snellere methode is om een stenen pikhouweel te maken en met deze pikhouweel vijf blokken steen naar beneden te graven. Vaak zul je na het weghakken van het zesde blok steen steenkool vinden.

Meer Minecraft Pocket Edition tips?

Dit is natuurlijk slechts een klein begin in de enorme wereld van Minecraft Pocket Edition. Heb je zelf ook tips of vragen? Laat dan een commentaar achter!

 

3 Comments on Minecraft Pocket Edition tips en tricks

  1. kan iemand mij vertellen waarom ik na het installeren van de betaalde pocket edition niet in de wereld kan ? Can not open your world blijft hij geven.Moet ik eerst instellingen aanpassen/veranderen ? Er is nog geen wereld omdat het net geïnstalleerd is maar er moet ergens begonnen worden met bouwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.