Nieuw design Facebook Newsfeed teruggedraaid

facebook newsfeed 240Alle gebruikers die vorig jaar bij de happy few behoorden die alvast de vernieuwde Facebook Newsfeed voorgeschoteld kregen, zullen binnenkort weer over de oude, vertrouwde Newsfeed beschikken. Facebook heeft besloten om de aanpassingen van deze feature terug te draaien.

Eén van de Facebook ontwikkelaars, Julie Zhuo, geeft op haar persoonlijke blog antwoord op de vraag waarom Facebook het nieuwe design niet zal verder zal uitrollen en pareert een aantal beschuldigingen aan het adres van haar werkgever.

De officiële statement voor het terughalen van het nieuwe ontwerp, gaat over de prestaties op oudere computers. Bijna iedereen in de Westerse wereld heeft inmiddels een Facebook account.

Dit is echter nog lang niet het geval in ontwikkelingslanden. Omdat de smartphones en desktop computers minder krachtig zijn, is het belangrijk om het platform niet te zwaar te maken, omdat  anders de gebruikerservaring op langzamere systemen erg frustrerend zal worden.

{{adsense_article}}

De ontwerper die verantwoordelijk is voor het nieuwe design, Dustin Curtis, gaf echter een andere reden aan voor deze beslissing. Op de blog van Curtis valt te lezen dat Facebook besloten heeft opnieuw het oude design te gebruiken omdat dit leidt tot hogere conversies en meer advertentie inkomsten.

De belangrijkste voordelen van het nieuwe design waren het gebruik van grotere iconen en het tonen van uitgebreide informatie over de artikelen die door Facebook vrienden gedeeld worden. Curtis stelt dat, omdat het niet meer noodzakelijk is om nog te klikken op de link, de gelinkte sites minder verkeer via Facebook binnen krijgen. Dit heeft weer tot resultaat dat de omzet voor Facebook daalt.

Julie Zhuo weerlegt de bevindingen van Curtis niet, maar stelt dat dit niet de reden is voor het schrappen van zijn design. De grotere tekstbalken die zichtbaar waren aan de linker- en rechterkant van het scherm waren niet goed zichtbaar of zorgden voor haperingen wanneer de Newsfeed werd gebruikt op kleinere laptops of netbooks met een klein scherm (10 inch of kleiner) en een lage resolutie.

Komende maand zal er alsnog een nieuw design voor de newsfeed uitgerold worden. Hierbij zullen dan ook de grotere afbeeldingen uit het design van Curtis gebruikt worden maar het formaat van de getoonde tekst zal gelijk blijven.

{{adsense_article}}

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.