Ontdek het nieuwe Android N

Als Android liefhebber is de kans groot dat je alweer uitkijkt naar de volgende release van dit prachtige besturingssysteem, Android N! Het wordt de opvolger van Android Marshmallow, een versie die velen momenteel gebruiken. Het nieuwe Android N zal vele nieuwe functies kennen, de belangrijkste nemen wij graag even met je door.

Splitscreenmodus

Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een splitscreenmodus, hierdoor wordt het mogelijk om twee apps naast elkaar te zetten en tegelijkertijd te bekijken. Google had het in de planning om deze functionaliteit eerder te introduceren, maar er waren nog een aantal problemen die verholpen moesten worden. In Android N wordt de splitscreenmodus zeker opgenomen.

Sneller update installeren

Met zogenaamde onafhankelijke updates wordt het mogelijk om sneller updates te installeren. Momenteel kan het soms maanden duren voordat een bepaalde update geïnstalleerd kan worden. De updates die worden uitgebracht kunnen eerst alleen op de Nexus-platformen geïnstalleerd worden. Het kan vervolgens nog weken tot zelfs maanden duren voordat een bepaalde update ook op een LG of Samsung geïnstalleerd kan worden. Met onafhankelijke updates komt hier een einde aan! Updates worden direct ter beschikking gesteld, onafhankelijk van het type of merk telefoon.

Uitgebreidere customisatiemogelijkheden

Apps hebben bepaalde permissies nodig op je Android telefoon. Nu is het vaak onduidelijk welke permissie apps nodig hebben. Met Android N komen er veel meer customisatiemogelijkheden waardoor je veel sneller kunt zien welke apps, welke permissies nodig hebben. Een mooie verbetering dus!

Wachtwoordmanager

Met een nieuwe wachtwoordmanager heb je alle wachtwoorden op één plek, wel zo handig natuurlijk. Er zijn al veel wachtwoordmanager apps uitgebracht de laatste jaren. Google heeft nu besloten om een eigen wachtwoordmanager te maken en te integreren in de nieuwste versie van Android. Voordeel hiervan is dat je alle andere wachtwoordmanager apps niet meer nodig hebt. Die kun je verwijderen en dat scheelt ruimte op je smartphone of SD kaart!

Standaardapps kiezen

Welke browser wil je graag gebruiken? Met welke app open je PDF bestanden? In Android N kun je eenvoudig zogenaamde standaardapps opgegeven. Je telefoon weet vervolgens precies welke app geopend moet worden bij een bepaald bestandstype. Handig he? In de nieuwste versie van Android wordt het instellen van standaardapps een fluitje van een cent.

Een vernieuwd design

Er zullen heel wat veranderingen plaatsvinden in het design is de verwachting. Zo wordt waarschijnlijk het notificatiemenu aangepast. Momenteel zijn we de grote app iconen gewend, maar waarschijnlijk wordt het design aangepast naar en variant waarbij het notificatiemenu over de volledige breedte van het scherm wordt weergegeven. Daarnaast is er ook een balk toegevoegd aan het menu. In deze balk zie je de 5 instellingen die je het meest gebruikt. Met een simpele veegbeweging omlaag kun je de instellingen bekijken.

Ontgrendeling op basis van knock knock

Het scherm ontgrendelen met je vingers was al mogelijk op bepaalde toestellen. Met de nieuwste versie van Android moet het straks op alle toestellen mogelijk zijn. Een simpele en veilige manier van ontgrendelen, wel zo prettig natuurlijk.

Wanneer komt Android N uit?

Een exacte datum is er nog niet, maar we verwachten een release in de herfst van 2016. Een maand die veel genoemd wordt is oktober, maar de release zou ook zomaar een maand eerder of later kunnen plaatsvinden. Het is nog even wachten op de exacte release datum. Die wordt waarschijnlijk in mei of juni 2016 bekend.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.