Webmail – Hoe kan ik overstappen?

Webmail wordt steeds populairder en dan hebben we het niet alleen over grote providers als Gmail en Hotmail, maar ook de lokale webmaildiensten van Ziggo, KPN, UPC en andere bekende en minder bekende internet providers doen het steeds beter.

Webmail is kort gezegd een internet pagina waarbinnen je jouw email beheert. Je ontvangt en verzendt, via een web interface, al je email berichten. Je bewaart er je contactpersonen en je kunt er nog veel meer mee doen.

Tegenwoordig is webmail uitgerust met allerlei extra functionaliteiten en mogelijkheden. Wanneer je er gebruik van wilt gaan maken, is het handig om voor jezelf op een rijtje te zetten wat bij jou past.

Opslagruimte in je webmail

Heb je bijvoorbeeld veel opslagruimte nodig, omdat je je vakantie foto’s deelt en bewaart in je email, of omdat je bijvoorbeeld grote bestanden verzendt en ontvangt? Dan is het zeker raadzaam dit mee te nemen bij jouw keuze.

Meerdere email-adressen tegelijk gebruiken

Ook zijn er aanbieders die je de mogelijkheid bieden om meerdere aliassen aan te maken. Dit zijn eigenlijk gewoon email adressen. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld zakelijke en privé mail van elkaar gescheiden wilt houden.

Meestal kun je op de website van de aanbieder zien wat ze aan mogelijkheden aanbieden. Soms is er ook keuze uit meerdere type accounts. Daarnaast kun je uiteraard ook bellen met de klantenservice als je er niet helemaal uit komt.

Wisselen van provider

Het achteraf wisselen van aanbieder kan erg lastig zijn. Je zult dan namelijk aan al jouw contactpersonen je nieuwe email adres moeten doorgeven en dit op allerlei websites moeten aanpassen. Neem daarom de tijd voor het kiezen van een webmail aanbieder, zodat je zeker weet dat je de juiste kiest.

Meer informatie

Ook op internet is allerlei informatie te vinden over aanbieders van online email. Je vindt hier erg veel informatie en vergelijkingstools, dus maak gerust gebruik van Google wanneer je er niet helemaal uitkomt. Er is genoeg informatie te vinden op het internet. Ook zijn er diverse forums waar mensen hun ervaringen met webmail delen. Ook dit kan erg handig zijn om mee te laten wegen in je keuze voor de juiste aanbieder.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.