Project Ara modulaire smartphone volgend jaar een feit

project ara modulaire smartphoneVandaag de dag heb je natuurlijk al behoorlijk wat keuze als je een smartphone wilt aanschaffen. Allereerst kun je kiezen uit verschillende besturingssystemen waarvan iOS en Android het meest gebruikt worden. Toch zou je ook nog kunnen kiezen voor onder andere Windows Phone 8 en BlackBerry 10 (al weet niemand waarom je dat zou doen). En daar bovenop kun je, zeker in het geval van een Android smartphone, een keuze maken uit verschillende modellen en fabrikanten.

Keuze zat toch?

Niet volgens internetgigant Google waar men momenteel hard bezig is met de zgn. project Ara modulaire smartphone, een revolutionair project dat wellicht de markt van de smartphones voorgoed zal veranderen. In project Ara draait het namelijk allemaal om een modulaire smartphone. En wanneer dit toestel volgend jaar beschikbaar zal zijn, kan het smartphone landschap behoorlijk veranderen.

Wat is een Project Ara modulaire smartphone precies?

Wat voor soort smartphone gaat Google dan precies op de markt brengen met het Ara project? Voor het antwoord op deze vraag zul je naar de definitie van het woord ‘modulair’ moeten kijken. Een modulair product betekent een gestandaardiseerd product dat als het ware als een bouwdoos in elkaar gezet kan worden.

{{adsense_article}}

Je kunt de modulaire smartphone vergelijken met het samenstellen van je eigen desktop computer. In het geval van desktop computer kun je een kant-en-klare PC aanschaffen maar je kunt ook losse onderdelen aanschaffen en je eigen PC bouwen of door een derde partij in elkaar laten zetten.

In het geval van zo’n modulaire smartphone kan dat betekenen dat Google alleen een printplaat en de processor levert, en het voor de rest overlaat aan andere fabrikanten om de rest van de onderdelen aan te vullen en te verkopen.

Meer variatie op de markt met de project Ara modulaire smartphone

De eerste prototypes zullen binnenkort al gereed zijn om te testen. Het zal echter nog een jaar duren voordat de halfproducten beschikbaar worden gesteld aan het grote publiek. Het basistoestel zal rond de 50 dollar gaan kosten maar zal natuurlijk moeten worden uitgebreid met een aantal onderdelen, voordat je daadwerkelijk een goed werkende smartphone hebt.

{{adsense_article}}

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.