Raspberry Pi voor gratis films en series?

raspberry pi voor gratis films en seriesAls je wel eens tech nieuws buiten DigitalWeb leest, dan zul je vast wel eens de naam Raspberry Pi tegengekomen zijn. Je hoeft je echter niet te schamen als je geen idee hebt wat een Raspberry Pi is. Vandaag zul je alles over de Raspberry Pi te weten komen.

Hint: Het heeft niets te maken met de BlackBerry smartphones

Raspberry Pi is goedkoopste computer oplossing van het moment

Wil je een volledig werkende PC en heb je slechts 50 euro te besteden? Tenzij je wellicht één of ander stuk schroot van Marktplaats of Speurders afhaalt, zul je weinig geluk hebben. Daarnaast is natuurlijk de vraag hoe betrouwbaar een computer van slechts 50 euro is.

{{adsense_article}}

De Raspberry Pi is in dit geval de ideale oplossing. In feite is de Raspberry Pi niets meer dan een klein printplaatje met alle onderdelen die je nodig hebt voor de functionaliteit van een desktop computer.

Met de Raspberry Pi zul je geen wonderlijke prestaties behalen. De onderdelen op het miniscule printplaatje zijn natuurlijk uitgezocht op hun prijs en zijn dan ook typische basisonderdelen.

De Raspberry Pi heeft dankzij haar zeer lage prijs inmiddels cultstatus bereikt onder liefhebbers van het bouwen van eigen computers. De Raspberry Pi is zeer breed inzetbaar. Je kunt het niet alleen als een desktop computer gebruiken, maar ook als een computer voor het aansturen van allerlei apparaten.

Waar bestaat de Raspberry Pi uit

Zoals eerder aangegeven, vind je op de Raspberry Pi alles wat je nodig hebt voor het uitvoeren van standaard taken op een PC. Denk hierbij aan het kijken van films, surfen, e-mails versturen en het afspelen van muziek.

De Raspberry Pi draait op een ARM microCPU, een soort processor die je ook terugvindt in smartphones en tablets, en een grafische processor met 3D ondersteuning waardoor het apparaatje in principe dezelfde capaciteiten heeft als een gewone PC. Verder bevinden zich op de Raspberry Pi een USB controller, een 100MBit netwerk controller en een HDMI aansluiting. In plaats van een harde schijf beschikt de Raspberry Pi, net als smartphones, over een SD kaart.

Meteen met je Raspberry Pi van start

Als je meteen met je Raspbery Pi van start wilt gaan, is het aan te raden om via de officiële site (www.raspberrypi.org) het programma NOOBS binnen te halen en naar een geformatteerde SD kaart te plaatsen. Zorg ervoor dat je na het overzetten van dit bestand de SD kaart op de juiste manier loskoppelt van je PC, door op Eject/Uitwerpen te klikken. Je kunt de SD kaart nu in de Raspberry Pi steken en je kunt meteen aan de slag!

Voorzie de Raspberry Pi van stroom en koppel hem aan een beeldscherm. Wanneer je de Pi nu opstart, zul je een installatiescherm te zien krijgen. Je kunt dan Raspbian installeren, een Linux distrubitie die speciaal op de Raspberry Pi is aangepast. Druk nadat de installatie van Raspbian klaar is op Ok om het systeem opnieuw op te starten. Je Raspberry Pi is vervolgens helemaal klaar voor gebruik.

Tegenwoordig zien we dat de Raspberry Pi het meest gebruikt wordt als mediaspeler. Vanwege het huidige downloadverbod wordt het steeds moeilijker om films en series te downloaden. Maar met een Raspberry Pi ben je heel gemakkelijk in staat om gratis alle films en series te bekijken die je maar wilt. En dat kan zelfs ook met ondertitels. Je hebt al een complete Raspberry Pi WiFi mediaplayer voor minder dan 85 euro.

Smartphone op basis van Raspberry Pi

De Raspberry Pi is vanwege haar aantrekkelijke prijs steeds vaker terug te zien in allerlei interessante projecten. Het laatste project waarin de Raspberry Pi een deel van uit maakt, is het smartphone project van Dave Hunt.

Hunt heeft met behulp van de Raspberry Pi en een aantal andere onderdelen een volledig werkende smartphone gebouwd voor slechts $ 158. De PiPhone is opgebouwd uit de Raspberry Pi module, een Adafruit TFT touchscreen ($ 35), een sim900 GSM/GPRS module ( $ 48), een LiPo batterij, een DC-DC boost converter en een SIM kaart.

Voor het bedrag van $ 158 zijn er wellicht betere alternatieven zoals de Nokia Lumia 520 beschikbaar. Deze missen echter de allure van een PiPhone.

{{adsense_article}}

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.