Snapchat uitgebreid met videochat

snapchat videochatSnapchat, de relatief nieuwe chatdienst die ook in Nederland het afgelopen jaar aan enorm populariteit heeft gewonnen, wordt uitgebreid. Er staat een update in de planning die de mogelijkheden van de dienst flink uit moet breiden.

Zodra je de update hebt binnengehaald en uitgevoerd, zul je de mogelijkheid hebben om zowel tekstberichten te sturen als videochat sessies te houden. Het is de bedoeling dat deze update voor zowel iOS als Android op zeer korte termijn uitgerold gaat worden.

Snapchat nu volwaardige chatdienst

De focus van Snapchat lag aanvankelijk bij het snel delen van foto’s om zo een gesprek te voeren met het behulp van deze foto’s. Foto’s kunnen slechts voor een korte periode bekeken worden en worden bovendien niet opgeslagen.

Zo komt de nadruk te liggen op het houden van een gesprek op basis van de foto’s waardoor Snapchat geen doorsnee dienst voor het delen van foto’s is.

{{adsense_article}}

Nu zal het dus mogelijk zijn om ook zonder foto’s of met behulp van een cam te chatten. Je kunt een chatsessie met een vriend of vriendin starten door een veeg naar rechts te maken. Als de vriend of vriendin in kwestie op dat moment online is, wordt de mogelijkheid om een videochat sessie te houden beschikbaar.

Snapchat wint ook in Nederland aan populariteit

Vergeleken met oudgedienden als Facebook en Twitter is Snapchat relatief nieuw en klein. Toch gaat het momenteel hard met Snapchat, ook in Nederland. De dienst heeft in Nederland inmiddels al meer dan 700.000 gebruikers en het zal niet lang duren voordat het mijlpaal van een miljoen gebruikers is bereikt.

Daarnaast lijken Nederlanders vooral in nieuwe diensten geïnteresseerd. De percentuele groeicijfers van Facebook en Twitter kunnen niet opboksen tegen die van Snapchat, Instagram, Pinterest en Tinder.

Is het toevoegen van een tekst- en videochat optie aan Snapchat voor jou een reden om de dienst eens uit te proberen?

{{adsense_article}}

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.