Steam Machine gamepad krijgt nieuw uiterlijk

steam machine gamepad controlerDe gamepad voor de Steam Machine consoles van Valve is in een nieuw jasje gestoken. Valve heeft ervoor gekozen om de touch screen te laten voor wat het is en te kiezen voor fysieke knoppen. Hierdoor geeft de gamepad een nostalgisch gevoel.

Leuk, maar wat is een Steam Machine

Wellicht heb je nog niet eerder gehoord van Steam Machine of het Steam platform. Steam is een gaming community/platform welke het mogelijk maakt om via één portal digitale games aan te schaffen en te spelen.

Inmiddels maken meer dan 65 miljoen mensen gebruik van Steam.

Het bedrijf achter Steam, Valve, heeft besloten om Steam uit te breiden naar de huiskamer door de Steam Machine te ontwikkelen, een console die draait op SteamOS. Dit besturingssysteem is gebaseerd op Linux en maakt het mogelijk om prachtige PC games naar een console te brengen.

Hoe zal Steam gamepad eruit zien?

Het succes van een console wordt mede bepaald door het design van de gamepad. Een dramatisch slecht ontworpen gamepad zal voor een hoop frustraties zorgen. Gamers kunnen uiteraard een gamepad van een derde partij aanschaffen. Een matige gamepad van de fabrikant kweekt echter weinig vertrouwen.

{{adsense_article}}

Juist daarom spendeert Valve veel aandacht aan de ontwikkeling van de gamepad. Zo beschikt deze over twee trackpads, die overigens een groot deel van de gamepad innemen. Deze trackpads zorgen voor een even nauwkeurige besturing als de combinatie van een toetsenbord en een muis.

Onder de trackpads bevinden zich de fysieke knoppen: 4 pijltjes knoppen en vier actieknoppen. Naast deze acht knoppen voor het besturen van het spel bevinden zich ook een Steam knop, een pauze knop en een instellingen knop op de gamepad.

Wanneer is de eerste Steam Machine verwacht?

Wanneer kunnen we deze bijzondere gamepad en de even bijzondere consoles verwachten? De eerste Steam Machine staat nog voor dit jaar gepland. Het is nog niet zeker wanneer SteamOS wordt gepresenteerd.

Of de consoles ook nog dit jaar in Nederland verkrijgbaar zullen zijn, is nog maar de vraag. Vaak worden consoles eerst in Amerika en Japan uitgebracht alvorens zij Europa bereiken.

{{adsense_article}}

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.