Tinder Dating App leuk of niet?

tinder dating appVanuit de Verenigde Staten staat de Tinder Dating app op het punt om Europa te veroveren. In Groot-Brittannië hebben de laatste twee maanden al meer dan een miljoen mensen zich aangemeld, en langzamerhand zijn er ook bij ons steeds meer mensen die de app op hun smartphone draaien. En dat maakt Tinder, gezien haar unieke werking, alleen maar nog interessanter.

Wat is de Tinder Dating app?

Maar wat is Tinder nu precies? Tinder wordt vaak een dating app genoemd, maar de makers van de app zijn het daar helemaal niet mee eens. Sterker nog, zij zetten zich dagelijks in om de wereld zich ervan bewust te maken dat Tinder geen dating app is, maar een social entertainment app.

Hoe je Tinder gebruikt, kun je helemaal zelf bepalen. De app kan grof omschreven worden als een kruising tussen online dating, Hot or Not en Fruit Ninja. Tinder werkt daarnaast heel simpel. Je maakt eerst een account aan. Daarna kun je bladeren tussen andere gebruikers uit jouw omgeving. Je kunt de personen die jij leuk vind (om wat voor reden dan ook) aanvinken. Wanneer deze persoon jou ook leuk vind, krijg je optie om met deze persoon te chatten en eventueel een afspraakje te maken.

Tinder is veelzijdig

Het is vrij simpel om Tinder alleen maar te zien als een app voor het vinden van afspraakjes of one-night stands. Volgens de makers is dit echter niet de opzet van de app, alhoewel die daar natuurlijk wel voor gebruikt kan worden. De app was oorspronkelijk bedoeld om mensen bij elkaar te brengen, om wat voor reden dan ook. Maar naarmate meer mensen Tinder zijn gaan gebruiken, worden er verschillende invullingen gegeven aan de app.

{{adsense_article}}

De Tinder Dating app is momenteel vooral populair bij de groep bestaande uit (voornamelijk) vrijgezelle vrienden in de leeftijdscategorie 20 – 30. De gebruikers zijn niet altijd uit op een afspraakje. Eigenlijk is de app voornamelijk populair om het “Hot or not” aspect – het kunnen beoordelen van andermans foto’s.

Daar ligt volgens de gebruiker ook meteen het grote voordeel van Tinder. De eerste impressie is namelijk erg belangrijk. Er zijn genoeg mensen die er verzorgd uitzien en fotogeniek zijn, maar wellicht niet altijd de beste eerste indruk maken. Dankzij Tinder krijgt men eerst een selectie van vijf persoonlijke foto’s te zien.

Tinder is gratis

Vooralsnog is Tinder geheel gratis te downloaden en dit zal voorlopig ook zo blijven. In de toekomst kunnen gebruikers in de app zelf aankopen doen. Dit zal waarschijnlijk om extra features gaan die enkel door te betalen geactiveerd kunnen worden.

Over welke betaalde features toegevoegd zullen worden, willen de makers nog geen uitspraak doen. Mogelijk kun je je profiel extra opfleuren of beter aan de man brengen bij potentiële matches.

Verbreed je wereld met Tinder

Volgens de makers van Tinder is het platform uniek omdat het zich richt op mensen die je nog niet kent. Dit in tegenstelling tot Facebook dat juist zich richt op mensen die je al wel kent. Men verwacht dan ook dat het aantal Tinder gebruikers explosief zal stijgen.

{{adsense_article}}

Ondanks het feit dat je aan Tinder een ander label kan plakken, zul je momenteel waarschijnlijk toch wat uit te leggen hebben als jij al in een relatie zit en de Tinder Dating App op je smartphone installeert. De makers hopen binnenkort nieuwe features toe te voegen om de app aantrekkelijker te maken voor gebruikers met een partner.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.