Bekroning van jouw schoolcarrière

Ook al was het niet echt van academische aard, jij begon waarschijnlijk al ongeveer op jouw vijfde met naar school gaan. Als jij na de middelbare school naar een HBO of Universiteit bent gegaan, kan het zomaar zijn dat jij uiteindelijk tot wel twintig jaar in het onderwijs hebt besteedt. Met het afsluiten van een studie komt deze periode vaak tot een eind. Uiteraard heb jij door de jaren heen talloze vakken met goed resultaat gevolgd. Aan het einde van jouw studie wacht vaak nog maar één taak: het inleveren en eventueel verdedigen van jouw scriptie. Aangezien dit de laatste, en misschien wel belangrijkste en moeilijkste opdracht van jouw schoolcarrière is, kun je wel stellen dat het de bekroning is van de eerste periode uit jouw leven. Het is daarom ook meer dan ooit belangrijk dat je een goede prestatie levert! Hier een klein aantal tips om jouw scriptie net dat beetje extra punten te geven!

Onderwerp kiezen

De eerste stap is meteen al een lastige. Een goed onderwerp kan jou ontzettend veel motivatie geven om diep op de stof in te gaan. Als je echter een verkeerde keuze maakt kun je al gauw alle interesse verliezen. Ook moet het realistisch zijn. Je moet dus zeker weten dat je onderzoek kunt doen naar relevante informatie. Er wordt van je verwacht dat je niet alleen maar informatie van bestaande bronnen gebruikt, maar hier ook zelf iets aan toe voegt.

Besteed tijd aan het opbouwen van een relatie met jouw scriptiebegeleider

Jouw scriptiebegeleider, de naam zegt het al, begeleidt jou tijdens het traject van jouw scriptie. Om hier zo veel mogelijk profijt uit te halen qua tips, en eventueel verschuiven van deadlines, is het belangrijk dat je een goede werkrelatie opbouwt met de begeleider. Maak gebruik van alle hulpmiddelen die jou worden aangeboden!

Laat jouw scriptie checken op taal- en spelfouten

Niets is zo frustrerend als het zien van puntverlies door simpele spelfouten. In het ergste geval kan het zelfs het verschil zijn tussen slagen of een herkansing moeten doen! Om hier problemen mee te voorkomen doe je er goed aan om het zekere voor het onzekere te nemen, en ga je dit nakijken. Of beter nog, je kunt jouw scriptie inleveren bij een bedrijf dat vervolgens bezig is met jouw scriptie nakijken. Afhankelijk van welk pakket je kiest zorgen ze ook dat de bronvermelding in orde is. Zo voorkom je dat je onbedoeld plagiaat pleegt.

Uiteindelijk is het simpelweg onmogelijk om alle tips en weetjes over scripties op te schrijven, maar ik hoop dat je nu al een beetje verder op weg bent!