Stel. Je hebt een boerenbedrijf en je land staat droog. Dan zul je moeten beregenen. Maar wat nu als net jouw beregeningsinstallatie ermee is gestopt en niet meer (snel) te reperaren is. Dan loop je kans dat je complete oogst mislukt. En dat wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Tweedehands landbouwmachines, dus ook beregeningsinstallaties, zijn snel leverbaar en een stuk voordeliger dan compleet nieuwe exemplaren. Ook met tweedehands landbouwmachines kun je weer jaren toe. Er zijn nog meer landbouwmachines die je prima tweedehands kunt aanschaffen. Wat denk je van tractoren in alle soorten en maten en maaimachines?

Tweedehands landbouwmachines zijn er in alle prijscategorieën

Alle waar is naar zijn geld, dat is natuurlijk een feit. Maar als jij een goede tweedehands maaimachine wilt, dan hoef je daar echt de hoofdprijs niet voor te betalen. Al voor een goed bedrag is die maaimachine van jou en kun je verder met je werk. Het kan zelfs zijn dat je complete bedrijfsinventaris nieuw is aangeschaft, maar dat je voor de klussen die minder vaak voorkomen kiest voor tweedehands landbouwmachines. Bij iedere machine is duidelijk aangegeven wat de voor- en de nadelen zijn en hoeveel kilometer of uren er op de teller staan. Ook de onderhoudsgeschiedenis zal worden bijgeleverd.

Waarom zou je verschillende maaimachines aanschaffen?

Als jij veel werk doet voor gemeentes, het maaien van graskanten, slootkanten, grasvelden en perkjes, dan zie je aan deze opsomming al dat je er meer dan één machine voor nodig hebt. Ook de ondergrond van het te maaien terrein kan van belang zijn. Is het perkje aangelegd in een nieuwbouwwijk? Dan is de kans groot dat de grond nog moet inklinken en dat je er niet met een zware machine op kunt werken. Zo is er dus een doel voor iedere maat maaimachine. Nog een voordeel van verschillende maaimachines is dat je meerdere mensen tegelijk aan het werk kunt hebben. Zo is iedere klus sneller klaar en kun je weer door naar de volgende.

Het zaaien van gewassen en bermen

Je zou zeggen dat zaaien altijd hetzelfde is. Dat is het in principe ook. Maar er is wel een verschil tussen het inzaaien van een compleet perceel en het inzaaien van wegbermen. Het één moet veel preciezer gebeuren dan het ander. Door verschillende zaaiers te hebben die je aan een standaard tractor kunt koppelen, zorg je ervoor dat je altijd het juiste materieel hebt voor iedere klus. Ook hier kun je prima uit de voeten met tweedehands landbouwmachines.