Ukash Politievirus verwijderen van je computer

ukash politievirus verwijderenHet Ukash Politievirus is de Nederlandse naam voor een virus dat het afgelopen jaar steeds vaker, ook in Nederland, opduikt. Alhoewel dit virus in principe geen schade aanricht, is het wel een uiterst succesvol virus. Daarom zal het alleen nog maar vaker opduiken.

Hoe werkt het Ukash Politievirus

Het Ukash Politievirus is vernoemd naar de internationale transactiedienst Ukash. Het is namelijk de bedoeling van dit virus dat slachtoffers denken dat zij alleen van dit virus af kunnen komen, door een geldbedrag over te maken naar de politie of een andere justitiële instantie. In werkelijkheid wordt het geld geïncasseerd door criminele organisaties.

Waarom betalen slachtoffers geld?

Dat is dan duidelijk, maar waarom zou je als slachtoffer eigenlijk geld betalen aan een criminele organisatie of aan de politie? Dit is eigenlijk vrij simpel te verklaren. Het Ukash Politievirus is een klassiek voorbeeld van de zogeheten “Ransomware”. Het virus vergrendelt de computer en geeft de gebruiker de schijn dat, tenzij hij het gevraagde geldbedrag overmaakt, hij zijn computer niet meer kan gebruiken.

{{adsense_article}}

De gebruiker wordt door het virus beschuldigd van het bezitten en openen van illegale bestanden, en het geeft te kennen dat de boete  binnen 48 uur betaald moet worden. De boete bedraagt meestal 100 euro. Er zijn verschillende varianten van het virus in omloop en de pagina’s zien er redelijk authentiek uit. De reden waarom je computer vergrendeld wordt (illegaal downloaden van films of muziek, illegale (kinder)porno, terroristische activiteiten, versturen van spam mails) en de overheidsinstantie (Korps Landelijke Politie Diensten, Buma/Stemra, EuroPol) kan dus verschillen, maar het is iedere keer hetzelfde virus.

Fijn, maar hoe kan ik het Ukash Politievirus verwijderen

Heb je zelf het Ukash Politievirus opgelopen, maak dan zeker niet meteen 100 euro over. Het virus is namelijk gewoon gratis te verwijderen. Je hebt hiervoor zelfs geen uitgebreide computerkennis nodig. De programmeurs achter HitmanPRO hebben namelijk een speciale kickstart ontworpen die via USB stick geïnstalleerd kan worden. Hiermee kun je zonder problemen het virus verwijderen.

Hoe werkt de HitmanPRO kickstart

Het gebruiken van de HitmanPRO kickstart is erg eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een USB stick en een computer met internet die nog niet met het virus is besmet. Volg het onderstaande stappenplan om je eigen USB stick met de HitmanPRO kickstart te maken.

  1. Ga, op een andere computer, naar http://www.surfright.nl/ en download HitmanPRO.
  2. Steek een USB stick in de andere computer en start HitmanPRO op.
  3. Installeer HitmanPRO.Kickstart door op de afbeelding van een zwart mannetje dat een karatetrap uitvoert, te drukken. Je treft deze afbeelding onderaan het scherm.
  4. Volg de instructies op om de USB stick gereed te maken.
  5. Zet de computer met het Ukash politievirus uit en steek nu de USB stick in deze computer.
  6. Start de computer opnieuw op. De USB stick zal automatisch HitmanPRO.Kickstart opstarten voordat Windows wordt geladen. HitmanPRO. Kickstart zal een veilige Linux omgeving openen en alle versies van het Ukash Politievirus verwijderen, alsmede soortgelijke virussen opsporen en van de computer verwijderen.
  7. Nadat HitmanPRO.Kickstart zijn werk heeft gedaan, kun je weer het oude Windows besturingssysteem gebruiken zonder vergrendeling.

Wanneer je deze stappen nauwkeurig volgt, kun je binnen korte tijd, zonder de “boete” te betalen, het Ukash politievirus verwijderen van je computer.

{{adsense_article}}

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.