Verbeteringen in iOS 10

Achter de schermen werkt Apple al langere tijd aan iOS 10, een nieuw besturingssysteem. Verbeteringen in iOS 10, is daar al wat over bekend? Er worden weinig details bekendgemaakt, maar het is vrijwel zeker dat het systeem samen met de iPhone 7 gepresenteerd gaat worden.

3D Touch

Sinds de iPhone 6s heeft Apple 3D Touch geïntroduceerd. Met deze techniek kun je zogenaamde snelle acties uitvoeren in verschillende apps. Apple hoopt dat meer mensen 3D Touch gaan gebruiken als straks iOS 10 en de iPhone 7 er zijn. Apple doet haar uiterste best om de functie verder uit te bouwen, bijvoorbeeld in het bedieningspaneel. Je zou dan video’s vooruit kunnen spoelen door op het scherm te drukken bijvoorbeeld.

Bedieningspaneel samenstellen

Een andere interessante optie is het zelf samen kunnen stellen van het bedieningspaneel. Wat is het bedieningspaneel precies? Het is een soort menu dat je zelf kunt oproepen door te “vegen”, van beneden naar boven om precies te zijn. Je kunt vervolgens snel zaken zoals Bluetooth en de zaklamp inschakelen en uitschakelen. Tot nu toe was het niet mogelijk om als gebruiker het bedieningspaneel aan te passen. Met iOS 10 moet hier een einde aan komen, gebruikers moeten volledige vrijheid krijgen om het paneel aan te kunnen passen.

Nieuw berichtencentrum

Het berichtencentrum werd in iOS 8 al flink verbeterd, maar er ontbraken wel essentiële functies. Zo irriteerden veel mensen zich aan het feit dat de lijst snel vol kwam met veel oude berichten. Je zag vervolgens door de bomen het bos niet meer. In iOS 9 werd er een update uitgebracht die veel voordelen opleverde. Toch werd het in veel gevallen alsnog een rommelige lijst. De kans is groot dat Apple in iOS 10 een nieuwe update gaat uitbrengen voor het berichtencentrum. Hoe dit precies vorm gaat krijgen blijft een verassing.

Siri en ontwikkelaars

Er zijn geruchten dat Apple Siri aan de nieuwe OS X versie gaat toevoegen. Of dit ook daadwerkelijk het geval is zullen we uiteraard moeten afwachten. Met Siri gaat er een wereld open voor ontwikkelaars. Apps van derden krijgen toegang tot Siri. Het voordeel hiervan is dat er bijvoorbeeld een afspeellijst geopend kan worden in Spotify met een eigen stem. Een app met ongekende mogelijkheden dus!

Bundelen van Apple ID’s

De laatste verbetering die we met je willen bespreken is het bundelen van Apple ID’s. Iedereen heeft een persoonlijk Apple ID, of je nu single bent, getrouwd bent of werkt bij een bedrijf. Maar steeds meer mensen gebruiken verschillende Apple ID’s. Als je op de zaak bent gebruik je een ander ID dan thuis. Dit leidt er toe dat je moet in- en uitloggen, een tijdrovend en irritant klusje. Het bundelen van Apple ID’s leidt er toe dat je makkelijker kunt wisselen van account. Het zou mooi zijn als deze functie toegevoegd wordt aan de nieuwste OX X versie!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.