Video en audio rippen van YouTube

Rippen van YouTube, kan dat en mag dat? Je hebt het vast weleens meegemaakt dat je een leuke video tegenkomt op YouTube die je vaker zou willen bekijken. Het nadeel van YouTube is dat je steeds weer de website moet opzoeken en moet zoeken naar het bestand. Gelukkig zijn er tegenwoordig mogelijkheden om video’s en audiobestanden “te rippen”. Je kunt de video vervolgens eenvoudig opslaan op je computer. Het voordeel hiervan is dat de video altijd beschikbaar is, ook als je niet meer verbonden bent met het internet.

Stap 1, de video opzoeken

Hoe kun je een video van YouTube rippen? Het begint allemaal bij het opzoeken van de betreffende video. Open de “gewone” YouTube website via www.youtube.com. Daarna kun je de video of het audio bestand opzoeken, want je kunt er ook voor kiezen om alleen de audio te rippen namelijk. Zo kun je eenvoudig een song opslaan als MP3 formaat bijvoorbeeld.

Stap 2, “rip-site openen

Om een YouTube video om te kunnen zetten naar een video- of audiobestand heb je een website nodig die het werk voor je doet. Een bekende is clipconverter.cc. Zodra je de website hebt geopend zie je direct “Media URL” staan. Op deze plek kun je de URL van het YouTube bestand opgeven.

Stap 3, het conversie-formaat kiezen

Wat voor bestand wil je ontvangen na de rip? Als je alleen audio wilt, dan kun je kiezen voor MP3 bijvoorbeeld. Wil je ook de video rippen, kies dan voor MP4, AVI of MOV. Groot voordeel is dat je ook nog kunt opgeven of je een specifiek deel van de video wilt converteren of van het begin tot het eind. Dit is een handige functie als je te maken hebt met een lange video waar je slechts de helft van nodig hebt bijvoorbeeld.

Stap 4, het converteren kan beginnen!

Zodra je alles hebt ingesteld kan het converteren beginnen. Je hoeft daarvoor alleen maar op de knop download te klikken. Daarna zal de converter aan de slag gaan, daar hoef je zelf niks meer voor te doen. Het kan wel even duren voordat het bestand gedownload is. Hoelang dit duurt is afhankelijk van de grootte van het bestand. Een YouTube video van 40 minuten rippen zal uiteraard langer duren dan een audiobestand van enkele minuten.

Miljoenen mensen gingen je voor!

Nooit een rip gedaan van een YouTube video? Miljoenen mensen gingen je hierin voor. Waarom probeer je het niet zelf? Bezoek direct clipconverter.cc en ontdek hoe eenvoudig het werkt. Groot voordeel van deze site is dat het rippen je niks kost, je kunt YouTube video’s dus volledig gratis downloaden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.