Als je gemakkelijk wilt kunnen gamen op verschillende locaties, is een game laptop uiteraard de beste keuze. Als je bereid bent om te investeren kun je een zeer krachtige laptop kopen die voor geen haar onder doet voor een desktop computer. Toch is het lastiger om een goede aankoop te maken als het om een laptop gaat. Je kunt immers niet gemakkelijk een onderdeel vervangen. Het is dus ook belangrijk dat je van te voren enig onderzoek verricht. Je wilt toch namelijk blij zijn met jouw aankoop? Hier een aantal tips voor jou om niet de verkeerde laptop te kopen!

Weet waar je naar op zoek bent

Waarschijnlijk heb je wel een lievelingsspel. Meer dan bij welk ander spel wil je zeker weten dat jouw laptop dit gemakkelijk kan draaien. Zoek daarom op wat de specificaties zijn waarmee jij dit spel comfortabel kunt spelen. Hier wil je dus niet onder gaan zitten. Kijk jezelf echter niet stuk  op dat ene spel. Bedenk ook wat de zwaarste spellen van het moment vereisen, en probeer dat te benaderen. Je weet immers nooit welk spel je in de toekomst graag wilt spelen!

Toetsenbord en beeldscherm

Je wilt natuurlijk een mooi scherm, maar er zijn meer zaken waar je op moet letten bij het kopen van een game laptop. Zo is het voor veel spellen belangrijk dat je een redelijk groot beeldscherm met een goede resolutie hebt. Eigenlijk is dat nog belangrijker dan het weergeven van levendige kleuren. Op een te lage resolutie kan een spel er, zeker op een klein scherm, niet goed uit zien. Zo zijn misschien de kleine lettertjes niet meer goed te lezen, of neemt de kwaliteit van de textures ernstig af. Verder wil je ook dat het toetsenbord gemaakt is voor gamen. De meeste normale toetsenborden kunnen niet zomaar alle toetsen tegelijk registreren. Toetsenborden met n-key rollover kunnen dit wel. Dit is uiteraard ontzettend belangrijk voor het gamen, want je moet vrij vaak verschillende toetsen tegelijk gebruiken.

Grootte en ventilatie

Om een krachtige laptop te maken, moet de behuizing vrij groot zijn. Dit is iets waar je rekening mee moet houden, want je moet de laptop waarschijnlijk wel bij je dragen. Probeer een zo licht mogelijke laptop te vinden, zonder daarbij op kwaliteit in te leveren. Ook is het hierbij verstandig om wel genoeg mogelijkheid tot ventilatie te hebben. Onderdelen van game laptops worden vrij snel heet, en dat is over het algemeen niet zo goed voor een laptop. Als het nodig is kun je altijd nog een ventilerend statief gebruiken.