De meeste mensen die geen illegale dingen doen verwachten niet snel met justitie in aanraking te komen. Ze hebben het idee dat alleen ‘criminelen’ dit overkomt, en niet zijzelf. Toch kan je sneller dan je denkt in een situatie belanden waarbij je toch met het recht in aanraking komt. Dit hoeft namelijk niet alleen op het gebied van strafrecht en criminele handelingen te zijn, maar ook bijvoorbeeld een scheiding kan uitlopen in een rechtszaak. Of wat dacht je van een ongeluk met de auto of scooter? Gelukkig valt er, zowel online als in persoon, makkelijk juridisch advies in te winnen. Lees hieronder waarom juridisch advies kan winnen heel slim kan zijn en in uw voordeel kan werken. 

Juridische kennis 

Allereerst hebben juridisch adviseurs en advocaten verstand van het recht. De juridische inhoud van jouw zaak zullen ze met gemak analyseren en hier de wet op toepassen. Wat jou waarschijnlijk enorm veel moeite kost om uit te zoeken, waarna je misschien niet zeker bent of je het recht wel goed toepast, is voor hun een eitje. Zij hebben hier natuurlijk ook jaren voor gestudeerd! Dit is dus het verstandigste te doen zodat je weet dat de zaak in jouw voordeel uitpakt en je geen dingen zegt of handelingen verricht die jouw zaak een onverwachte wending geven. 

Kennis van het proces 

Daarnaast hebben advocaten en juridisch adviseurs ook kennis van het juridische proces. Dit is belangrijk, omdat zij allereerst in sommige gevallen kunnen voorkomen dat het geschil tot een rechtszaak komt. Soms is enkel een sommatiebrief of bezwaar maken genoeg om iets op te lossen! En mocht het toch tot een zaak komen, dan is hun hulp ook zeker welkom. Misschien zou je het niet zeggen, maar er zijn nog best wat ingewikkelde en formele regels die gelden bij het proces. Dit noemen ze ook wel ‘procesrecht’. Vooral zijn dit veel regels omtrent stukken indienen en termijnen waarbinnen dit gedaan moet worden. Om dat allemaal zelf uit te zoeken, kan knap lastig zijn.

Eigen ervaring

Ook uit mijn eigen ervaring weet ik dat juridisch advies inwinnen heel fijn kan zijn. Ik heb zelf eens een ongeluk gehad en wist toen niet goed wat ik moest doen. Online heb ik gezocht op ‘letselschade advocaat Zwolle’ (want ik kom uit Zwolle) en gelijk had ik een advocate met hele goede reviews gevonden. Zij heeft mij enorm goed geholpen met de zaak en dit heeft mij heel veel tijd en moeite bespaart. En als ik eerlijk ben denk ik niet dat de zaak anders zo voordelig voor mij had uitgepakt. Mocht je dus ooit in een situatie belanden waarbij je denkt dat juridisch advies zou kunnen helpen, dan zou ik dit zeker aanraden!