Wat is de beste virusscanner?

Wil je graag een antwoord op de vraag wat is de beste virusscanner? In dit artikel vertellen we alles over virusscanners. Je ontdekt waar je rekening mee moet houden en wat de beste virusscanner is voor je. Over één ding zijn we het allemaal eens, een goede virusscanner is een must. Er is tegenwoordig veel rottigheid op internet te vinden en er komt van alles binnen via de mail. Het is dan ook belangrijk dat je een virusscanner hebt die op de achtergrond bezig is met het scannen van bestanden die binnenkomen. Op het moment dat er een virus wordt gedetecteerd moet deze direct verwijderd of in quarantaine geplaatst worden, zo blijf je optimaal beschermd.

Betaalde of gratis versie?

Veel mensen denken dat virusscanners alleen goed zijn als je ervoor hebt betaald. Niets is minder waar, tegenwoordig zijn er verschillende virusscanners te vinden die je gratis kunt downloaden en installeren. Deze werken prima, zonder dat je er ook maar een cent voor hebt betaald. Onder andere AVG en Avast zijn goede virusscanners die je direct kunt downloaden. Waar je wel goed naar moet kijken zijn de specificaties. Een virusscanner alleen is niet voldoende namelijk, je hebt ook een malware en spyware scanner nodig. Vaak zitten deze niet inbegrepen in de gratis versies van virusscanners. Je kunt in dat geval twee dingen doen. Of je installeert een losse spyware/malware scanner of je kiest toch voor de betaalde variant van de virusscanner.

De beste virusscanner

Wat is nou de beste virusscanner momenteel? Er worden regelmatig testen uitgevoerd. Onlangs is er weer een test geweest, de virusscanners van Kaspersky en Bitdefender kwamen als beste uit de test. Ook de virusscanners van ESET, G-DATA, en McAfee doen het goed. Als je denkt dat je met een ingebouwde virusscanner goed af hebt dan heb je het mis. Microsoft heeft in Windows 8 een virusscanner ingebouwd, Defender. Deze virusscanner stelt wel teleur aldus de onderzoekers. Volgens de Consumentenbond is de virusscanner onveilig en zij raden dan ook af om deze te gebruiken. Gebruik je momenteel alleen Defender als virusscanner, installeer dan een andere, extra virusscanner om voldoende beschermd te zijn.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.