Wel WiFi geen internet

Iedereen heeft deze melding wel eens gehad: wel WiFi geen internet, maar hoe kan het nou zo zijn dat dit gebeurd? Over het algemeen heeft dit de maken met een onderbreking tussen de internetleverancier en het modem. Vaak gebeurd dit als het modem al lange tijd aan staat of de laptop/computer voor lange tijd aan heeft gestaan kan het probleem optreden.
Ook kan het voorkomen dat de internetleverancier onderhoud heeft gepleegd aan de verbinding of het modem. Vaak is dit aangekondigde onderhoud welke u meestal een aantal dagen eerder in u mail ziet verschijnen.

Oplossing voor wel WiFi geen internet

Eigenlijk de makkelijkste oplossing is 10 seconden de stekker van u modem en/of router er even eruit te halen en natuurlijk je pc een herstart geven.
Mocht de bovenstaande oplossing niet werken moet u kijken of u meerdere apparaten in huis zoals range extenders. De range extenders kunt u vervolgens ook voor 10 seconden uit het stopcontact halen en vervolgens terug plaatsen.

Wel WiFi geen internet kan ook veroorzaakt worden door een windows bug u kunt dan de volgende actie starten om zeker te zijn dat het niet aan u computer of laptop ligt. Vaak voorkomend als u gebruik maakt van Windows 7.

Wifi problemen oplossen

Mocht de volgende actie niet werken adviseren wij om contact op te nemen met u internetleverancier over het probleem: wel WiFi geen internet. Deze kan u verbinding controleren tussen de leverancier en het modem. Ook kunt u kijken op de website van leverancier of er toevallig in u omgeving storingen zijn op u internetlijn.

Nadat u alles heeft geprobeerd kunt u altijd nog kijken of voor u WiFi ontvanger updates beschikbaar zijn bij de leverancier van u laptop of pc. Vaak is dit vrij technisch en kunt u de problemen alleen maar groter maken als u geen verstand heeft van drivers/updates. Het makkelijkste is dan om even een kennis te vragen of langs een erkende winkel te gaan met u laptop of pc.

Geen WiFi

Mocht u last hebben dat u ook geen WiFi verbinding heeft kunt u het beste kijken of u WiFi adapter wel ingeschakeld staat en of het modem/router wel de juiste signalen af geeft. Ook tegenwoordig is het handig om te kijken of u vaste telefoon verbinding wel werkt. Met deze informatie kunt u dan contact opnemen met uw internetleverancier.

1 Comment on Wel WiFi geen internet

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.